Rezy s piškótami

kamka57 - bez fotkykamka57, 17. apríla 2011

Tento zákusok nám mama piekla vždy na sviatky.Zbožňovala som ho.Potom recept niekde založila a nemohli sme ho nájsť. Teraz pri sťahovaní sme ho objavili.Veľmi Zobraziť celý popisTento zákusok nám mama piekla vždy na sviatky.Zbožňovala som ho.Potom recept niekde založila a nemohli sme ho nájsť. Teraz pri sťahovaní sme ho objavili.Veľmi som sa potešila a preto sa podelím aj s vami.

30
porcií
40 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
20 dg
10 dg
10 dg
1
1
4 lyžice
2 dg
Plnka:
1 L
5 lyžíc
20 dg
20 dg
Poleva:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu vypracujeme na hladké cesto.Rozdelíme na dve časti.Rozvaľkáme a dáme na plech z vonkajšej strany.Plech trochu pomastíme.

  2. 2

    Plnku si pripravímetak,že do mlieka dáme hr. muku a miešame,kým sa neuvarí kašička/pozor treba stále miešať,aby sa netvorili hrudky/.Medzitým vymiešame maslo s cukrom a zmiešame spolu na hladko.Natrieme na upečený diel a na vrch dávame piškóty.Piškóty namáčame v silnej zrnkovek kave do ktorej môžeme pridať aj UM.Na piškóty natrieme zvyšnu plnku a dame druhy upečený diel.Na vrch ide poleva.

  3. 3

    Je dobré keď zakusok trochu postojí/aj do druhého dňa/potom je taký mäkší. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sovka62
Piškótky si do zabudla dať, ale nevadí, sú v názve. Robievam podobný koláčik z cesta so salajkou (bledého) a je naozaj výborný.
kamka57
Uvedomila som si to ,po prečítaní.No ale ako hovoríš su v názve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia