Čokoládové kocky s orechami

aszabka - bez fotkyaszabka, 8. júla 2011
Čokoládové kocky s orechami
Foto: aszabka

Tento recept mám ani neviem, z akého časopisu. Pôvodne je s mandľami, ale my máme radi orechy, tak som si ho upravila. Čas od Zobraziť celý popisTento recept mám ani neviem, z akého časopisu. Pôvodne je s mandľami, ale my máme radi orechy, tak som si ho upravila. Čas od času ho upečiem, je plný čokolády, bielej aj tmavej, v ceste a na povrchu..Zatiaľ mi ho len chválili, veď ochutnajte i Vy (:

20
porcií
30 minút
na 170 °C

Suroviny

180 g
150 g
200 g
3 ks
3 lyžice
1/2
70 g
60 g (posekaná)
2 lyžice
30 g




Postup

  1. 1

    Maslo, žĺtky a práškový cukor spolu vymiešame. Prilejeme smotanu, bielu čokoládu posekanú na kúsky. Pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo so snehom z bielkov a zamiešame. Nájdeme si medzi tým chvíľku na zapnutie a nastavenie rúry na 170 stupňov.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na malý plech, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Na vrch cesta nasypeme orechy a posekanú čokoládu na varenie a na záver posypeme kryštálovým cukrom.

  3. 3

    Pečieme asi 40 až 50 minút, no mne sa ešte nikdy nepodarilo piecť tento koláč tak dlho. Vychádza mi to vždy na 30 minút. Keď je koláč upečený a vychladnutý, pokrájame ho na kocky a pri koštovaní dávame pozor, aby i ostatným ostalo ((: vyzerá rozmrvene, ale je božský..

    Čokoládové kocky s orechami - obrázok 3

Diskusia k receptu

silvia68
vyzerá dobre a celkom jednoducho, mám doma spústu mandlí, skúsim miesto orechov, čo myslíš bude to veľká zmena?
dorisa
Vyzerá krásne, ukladám si recept, vyskúšam:)
babidka
Paci sa mi :-)ja vsak davam prednost mandliam , takze bude s mandlami :-)))))
aszabka
Ešte som neskúšala s mandľami, no v originálnom recepte sa píše, že môžu byť i pistácie. Je toľko spôsobov, ako si ho prispôsobiť..Komu čo chutí, to nech tam fukne ((:
ela77
koláčik vyzerá fantasticky, keď ale porovnám nakrájaný na tanieri a plech tak je toho na ten pomer múky dosť veľa. Aký veľký plech si použila? Keď to bude do klasickej rúry, tak asi budem musieť dať 1,5 až 2 dávky??? Chcem ho skúsiť.
aszabka
Plech bol neveľký, 20x24 cm. I ja som už zdvojnásobovala dávku, keď som piekla na veľkom plechu..
jeka
vyzerá božský,ked aj tak chutí,klobúk dole,ukladám do KK a dakujem za receptík
marienka44
@Aszabka , kde si dala 60 g nasekanej cokolady na varenie, lebo ju v postupe nespominas? Snad na vrch roztopenu? Dakujem a ukladam do KK.
vierik
Včera som ho piekla,je výborný akorát som si ho vylepšila marhuľami,díky za receptík...
babicka
Veľmi dobrá kombinácia orechy a čokoláda!Díky a ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia