Foto: aszabka
Tento recept mám ani neviem, z akého časopisu. Pôvodne je s mandľami, ale my máme radi orechy, tak som si ho upravila. Čas od Zobraziť celý popisTento recept mám ani neviem, z akého časopisu. Pôvodne je s mandľami, ale my máme radi orechy, tak som si ho upravila. Čas od času ho upečiem, je plný čokolády, bielej aj tmavej, v ceste a na povrchu..Zatiaľ mi ho len chválili, veď ochutnajte i Vy (:
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo, žĺtky a práškový cukor spolu vymiešame. Prilejeme smotanu, bielu čokoládu posekanú na kúsky. Pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo so snehom z bielkov a zamiešame. Nájdeme si medzi tým chvíľku na zapnutie a nastavenie rúry na 170 stupňov.
- 2
Cesto rozotrieme na malý plech, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Na vrch cesta nasypeme orechy a posekanú čokoládu na varenie a na záver posypeme kryštálovým cukrom.
- 3
Pečieme asi 40 až 50 minút, no mne sa ešte nikdy nepodarilo piecť tento koláč tak dlho. Vychádza mi to vždy na 30 minút. Keď je koláč upečený a vychladnutý, pokrájame ho na kocky a pri koštovaní dávame pozor, aby i ostatným ostalo ((: vyzerá rozmrvene, ale je božský..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu