Valentínka

sandraviglasova - fotkasandraviglasova, 27. januára 2014

Recept na tento zákusok bol kedysi dávno dávno v Báječnej žene. Ja som z neho urobila tortu pre môjho priateľa k narodeninám :-) vyskúšajte, budete sa zalizovať!

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 PL
300 g
100 g
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a rozpustený kokosový tuk a zľahka premiešame.

    Valentínka - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pridáme celozrnnú múku zmiešanú s kakaom, premiešame a vlejeme do formy vymastenej kokosovým tukom. Dáme piecť.

  3. 3

    Zatiaľ si vymiešame maslo s Nutellou vymiešame dohladka. Nutellu kupovať nemusíte, aj tu na vareche som objavila šikovný recept na domácu nutellu, a pri najbližšej príležitosti pečenia tohto zákusku kupovanú Nutellu nahradím domácou ;-)

  4. 4

    Keď je korpus upečený a vychladnutý, natrieme naň nutelový krém, a na nutelový krém natrieme vyšľahanú smotanu na šľahanie a podľa fantázie dozdobíme. Tak sladké narodeniny prajem :-) (Za foto sa ospravedlňujem, oslavovali sme v práci, a fotila som to len tak v rýchlosti)

    Valentínka - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Valentínske recepty, Pečené

Diskusia k receptu

alex37
môže byť aj valentínska s tými srdiečkami :-)
alex37
xi, xi veď ona sa volá Valentínka a ja som brzda...:-)
monnikka
tortička sa mi páči a zaujal ma hlavne nutelový krém, vyskúšam