
Eskimo rezy
Suroviny na cesto: múku, cukor kryštálový, hrnček mlieka, olej, vajcia, kakao, ...

Silvestrovský Sráczov rozmar, variabilný i pre iné sviatky
S pôvodom receptu je to tak, ako s rodokmeňom psa čistokrvnej pouličnej zmesi. Z viacerých...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...

Štôlske zapraženo
Písal sa rok 1935. V malej dedinke Štôla pod Vysokými Tatrami sa stretávali po...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a...

Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami
ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na...

Špaldové srdiečka so slivkovým lekvárom
Tento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj...

Mandle v karameli
Do malej panvičky nasypte 50 g práškového cukru a nechajte 2-3 minúty karamelizovať.

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Syrovo-zemiaková kaša
u nás je toto velmi oblibena príloha , povedala by som ze takéto zemiaky mame častejsie...

Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....

Šalát s kačacími prsičkami
Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža...

Platýs, morský vlk a krevety
Dnes bol obed príliš dietny, tak som musela večeru vylepšiť.

Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si ho určite obľúbia tiež....

Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...

Angus Sirloin Steak alla Varecha
Tento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...

Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...

Červenoríbezľový koláč
Niekedy sa vyplatí oprášiť starší recept. Mierkou je 250 ml hrnček. Jednoduché pečenie a...

Cukinovo-sezamové placky
Rozmýšľala som , či mám alebo nemám fotiť , musela to byť rýchlovka , ...

Hrozno a šľahačka v lístkovom ceste
Původně jsem chtěla udělat jednoduhé plnění ovoce a želatiny + šlehačky mezi dva rovné obdélníkové pláty, ...

Cesnakové rezance s lečom
Ked už mám variť nejaké cestoviny, tak máme najradšej domáce.

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Novoročný pletenec
Trocha experiment so zapletaním kysnutého cesta, inšpirovala ma Honestka pridaním videí do Čistinkinho receptu na vianočku,...