Boršč s uškami

bedrunka - fotkabedrunka, 27. júla 2010

Pochádza z Poľska, ale ako inak, po slovensky som si ho vylepšila talianskymi tortellinami

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
1 KL
1/2 ks
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Opucuj cviklu - pokrájaj na kolieska a daj variť do osolenej vody. Dochuť soľou, bobkovým listom, novým korením a šťavičkou z 1/2 citróna. Keď je cvikla zmäknutá, prihoď mäsové Tortellini a uvar domäkka. Cviklu vyhodíš a podávaš len cviklový vývar s Tortellinami (malé prstienky).

  2. 2

    Poľské gazdinky si vyrábajú ušká do boršču doma. Sú to mäsové pirôžky spojené do kruhu ako prsteň (uško mi to nepripomína, ale volajú to tak) a sú podstatne väčšie, ale chutia podobne ako tortellini.

Diskusia k receptu

oldomachac
moze byt, chute mame kazdy ine, ale....... stredoslovenka a ... ,,opucuj", slovencina take slovo nepozna, vid pravidla slovenskeho pravopisu, ked tak ocistit, krasny den!
garanco
Zaujímavý recept, no nie je škoda tej cvikly (možno ju potom potajomky zjesť). Vyskúšam. @oldo... myslím si, že so slovenčinou máš aj Ty čo robiť, pozri na svoj profil, potom kritizuj!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia