Terinka z údeného mäsa

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 1. januára 2014
Terinka z údeného mäsa
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
125 g
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Údené mäso rozmixujeme alebo niekoľkokrát veľmi najemno zomelieme. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a vmiešame pomletú šalotku, smotanu, papriku a soľ. Primiešame zomleté mäso.

  2. 2

    Formu vyložíme parmskou šunkou, zmes vložíme do formy až po vrch a poprikladáme zvyšnou šunkou. Dáme do chladu.

  3. 3

    Podľa návodu pripravíme želatínu, ochutíme octom, soľou a javorovým sirupom, pridáme tymian a korenie. Hotovú vylejeme na plech, po stuhnutí vyklopíme, nakrájame na kocky a ozdobíme nimi nakrájanú terinku

Diskusia k receptu

mesiar50
Pekne pripravená a iste aj chutná terinka.A mohol by som meniť maslo za tavený syr? Vďaka za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia