Terinka z údeného mäsa
Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 1. januára 2014
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 1. januára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso rozmixujeme alebo niekoľkokrát veľmi najemno zomelieme. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a vmiešame pomletú šalotku, smotanu, papriku a soľ. Primiešame zomleté mäso.
- 2
Formu vyložíme parmskou šunkou, zmes vložíme do formy až po vrch a poprikladáme zvyšnou šunkou. Dáme do chladu.
- 3
Podľa návodu pripravíme želatínu, ochutíme octom, soľou a javorovým sirupom, pridáme tymian a korenie. Hotovú vylejeme na plech, po stuhnutí vyklopíme, nakrájame na kocky a ozdobíme nimi nakrájanú terinku
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*