Jablkový vegánsky koláč

mitzy - fotkamitzy, 19. novembra 2016
Jablkový vegánsky koláč
Foto: mitzy

Veľmi jednoduchý, ľahký, vláčny, zdravý a chutný koláčik.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
200 g
1/2 hrnček
60 g
50 g
1 balenie
1 balenie
1 hrsť
1 ks
50 g
Ozdoba:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si čajík. Počas prípravy a pečenia ho popíjame. Pol hrnčeka čaju použijeme do cesta. Hrnček má 250 ml. Zapneme si rúru na 180 stupňov. Slnečnicové semienka a hrozienka namočíme do vody. Zmiešame obe múky s kypriacim práškom, cukrom a škoricovým cukrom. Banán rozmixujeme a primiešame do postrúhaných jabĺk. Jablká s banánom pridáme k sypkým častiam a vymiešame. Potom pridáme rastlinné maslo a miešame. Pridáme čaj a stále miešame, až máme krásne cesto. Nakoniec ešte pridáme hrozienka a slnečnicové semienka. Cesto vylejeme na vymastený a omúčený plech. Vrch posypeme mletými orechami. Použila som vlašské. Vlašské orechy však môžeme pridať i do cesta. Pečieme 30 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Vychladnutý koláč ozdobíme horkou nastrúhanou čokoládou.

    Jablkový vegánsky koláč  - obrázok 2

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: