Jablkový vegánsky koláč

mitzy - fotkamitzy, 19. novembra 2016 12:56
Ďalšie recepty »
Jablkový vegánsky koláč Foto: mitzy

Veľmi jednoduchý, ľahký, vláčny, zdravý a chutný koláčik.

4-6
porcie
20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme si čajík. Počas prípravy a pečenia ho popíjame. Pol hrnčeka čaju použijeme do cesta. Hrnček má 250 ml. Zapneme si rúru na 180 stupňov. Slnečnicové semienka a hrozienka namočíme do vody. Zmiešame obe múky s kypriacim práškom, cukrom a škoricovým cukrom. Banán rozmixujeme a primiešame do postrúhaných jabĺk. Jablká s banánom pridáme k sypkým častiam a vymiešame. Potom pridáme rastlinné maslo a miešame. Pridáme čaj a stále miešame, až máme krásne cesto. Nakoniec ešte pridáme hrozienka a slnečnicové semienka. Cesto vylejeme na vymastený a omúčený plech. Vrch posypeme mletými orechami. Použila som vlašské. Vlašské orechy však môžeme pridať i do cesta. Pečieme 30 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Vychladnutý koláč ozdobíme horkou nastrúhanou čokoládou.

    Jablkový vegánsky koláč  - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist