Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 3. januára 2023
Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva
Foto: Shutterstock

Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
80 g
250 ml
2 ks
50 g
20 g
1 bal.
6 PL
1 ks (bio)
 štipka
Poleva:
200 g




Postup

  1. 1

    Drobné pečivo rozdrvíme. Mlieko necháme zovrieť, odložíme z ohňa. Do horúceho mlieka vmiešame rozdrvené koláčiky a necháme ich napučať.

  2. 2

    Zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Vajcia šľaháme ručným mixérom šesť až osem minút, kým nedosiahnu krémovú konzistenciu. Potom do nich zašľaháme práškový cukor.

  4. 4

    Napučanú sušienkovú zmes jemne vmiešame do vyšľahaných vajec, potom vmiešame múčnu zmes a citrónovú šťavu, opatrne premiešame.

  5. 5

    Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Vyklopíme, necháme trochu vychladnúť.

  6. 6

    Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vychladnutú bábovku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia