Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva
mesačník Varecha, 3. januára 2023
Foto: Shutterstock
Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Drobné pečivo rozdrvíme. Mlieko necháme zovrieť, odložíme z ohňa. Do horúceho mlieka vmiešame rozdrvené koláčiky a necháme ich napučať.
- 2
Zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Vajcia šľaháme ručným mixérom šesť až osem minút, kým nedosiahnu krémovú konzistenciu. Potom do nich zašľaháme práškový cukor.
- 4
Napučanú sušienkovú zmes jemne vmiešame do vyšľahaných vajec, potom vmiešame múčnu zmes a citrónovú šťavu, opatrne premiešame.
- 5
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Vyklopíme, necháme trochu vychladnúť.
- 6
Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vychladnutú bábovku.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu