Mätovo-medovková čokoládová zmrzlina s orechami fotorecept
Foto: kapucinka
Táto zmrzlina má výbornú chuť. Ospravedlňujem sa, že tam nie sú fotky, nestíhala som večer pri príprave, tak pridávam aspoň kresby, kreslila som, keď Zobraziť celý popisTáto zmrzlina má výbornú chuť. Ospravedlňujem sa, že tam nie sú fotky, nestíhala som večer pri príprave, tak pridávam aspoň kresby, kreslila som, keď som mala viac času :). Vyšlo asi 10 porcií.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme nakrájanú medovku a mätu. Zalejeme mliekom a pridáme cukor. Varíme, kým sa cukor nerozpustí a zmes neprevonia bylinkami. Mlieko som liala od oka, približne tak asi 300-350 ml. Cukru môžete dať viac aj menej.
-
2
Zmes precedíme do ďalšieho hrnca.
-
3
Čokoládu nakrájame na drobno, aby sa lepšie rozpustila. Dáme do zmesi v hrnci, pridáme škoricový cukor, trochu pomletých orechov a ak chcete tmavšiu zmes, nasypeme aj kakao alebo granko.
-
4
Varíme a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Necháme to vychladnúť.
-
5
Potom vyšľaháme smotanu. Nemusí byť úplne hustá.
-
6
Zmiešame zmes z hrnca a vyšľahanú smotanu.
-
7
Dáme do mrazničky, každú polhodinu, kým zmes nestuhne miešame dôkladne, aby bola zmrzlina krémová a zmrzlinová :).
Ďakujem :-D