Bravčová panenka s tricolor paprikou

chorvat - bez fotkychorvat, 12. augusta 2011
Bravčová panenka s tricolor paprikou
Foto: chorvat
2
porcie
80 minút
príprava
60/12 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
3 lyžíc
1 lyžica
štipka
á100 g
2 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si priravíme karamelizovanú cibulku. Najlepšie aj deň dopredu. Cibulku nakrájame na väčšie kocky a veľmi pomaly restujeme na masle so štipkou soli. Približne 45-60 minút, pokial dostane sladkastú chuť. Pridáme hnedý cukor a krátko skaramelizujeme. Prilejeme balzamikový ocot a portské víno. Zredukujeme a dochucujeme portským vínom.

  2. 2

    Panenku umyjeme a odblaníme. Narežeme na 200g porcie. Osolíme a okoreníme z každej strany. Sprudka opečieme na olivovom oleji a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 9-12 minút. Panenka by mala byť jemne ružová uprostred.

  3. 3

    Medzitým si na rovnakej panvici, na ktorej sme si opiekli panenku, opečieme na prúžky pokrájanú papriku. Osolíme a okorníme. Opekáme asi 2-3 minúty. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, krátko opečieme a podlejeme malým množstvom vody. Asi 50ml. Povaríme 1-2 minúty a na záver pridáme maslo na zahustenie omáčky. V tejto fáze musíme maslo zašľahať aby sa dokonale spojilo.

  4. 4

    Servírujeme so zemiakovou kašou, horčicou a balzamikovou redukciou. Na papriku poukladáme rezy panenky, prelejeme maslom zahustenou omáčkou a karamelizovanou cibulkou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

evusik
waw, vitaj na Vareche.... krásne pre oko - oči jedia ako prvé a verím, že aj výborné na chuť....
alexdidi
Krásne foto a recept vyzerá rovnako dobre...vitaj a teším sa na ďalšie dobré recepty....
ludka10
..nadhera!!!!! Vitaj na Vareche, zapisal si sa vyborne, tesim sa na Tvoje dalsie receptiky..-:))))
2010
To vyzera ako z 3 Michelinovych , super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia