Foto: elysa
Zákusok namiešaný z toho , čo komora dala...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
1,5 pl |
|
|
|
|
|
Krém: | |
2 ks |
|
4 dcl |
|
5 PL |
|
70 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1,5 PL |
|
Poleva: | |
|
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 štamprlík |
|
Postup
-
1
Tortovú formu- 26 cm, vymažeme a vysypeme kokosom. Žĺtky, kryštálový cukor a vodu vyšľaháme. Pridáme opatrne múku, PDP, škrobovú múčku a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
2
Z mlieka, cukru a jahodových pudingov uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť.
-
3
Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor.
-
4
Vychladnutý korpus uvoľníme z obruče aj zo spodného plechu, obruč umyjeme, nasadíme naspäť a korpus vrátime do formy. Z korpusu oddelíme vrchnú šupku a polejeme ho pár lyžičkami šťavy z jahodového kompótu. Okolo obruče uložíme okrúhle piškóty- plochou stranou von. Piškóty som kúpila v Lidli- sú väčšie ako klasické, sú chutné, také mäkkšie.
-
5
Polovicu krému natrieme medzi piškóty a na ne uložíme odkvapkané jahody. Na ne natrieme druhú polovicu krému.
-
6
Na polevu dolejeme šťavu z jahôd vodou do objemu 3 dcl, pridáme cukor a puding, už som jahodový nemala, tak som dala vanilkový a štamprlík sirupu lesná zmes. Uvaríme hustejší puding, za častého miešania ho necháme vychladnúť, nie úplne, ale tak aby sa dobre dal rozotrieť na zákusok a krém sa pri tom netopil.
-
7
Hotový zákusok dáme stuhnúť do chladničky, krém sa mi vydaril, nebolo treba ani želatínu.
-
8
Takto si držal tvar pri krájaní na druhý deň.
Diskusia k receptu