Tvarohová dobrota s jahodami fotorecept

elysa - fotkaelysa, 19. mája 2013
Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept)
Foto: elysa

Zákusok namiešaný z toho , čo komora dala...

40+chladenie minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
3 ks
2 PL
100 g
50 g
50 g
1 ČL
1,5 pl
Krém:
2 ks
4 dcl
5 PL
70 g
200 g
500 g
2 PL
1,5 PL
Poleva:
4 PL
1 ks
1 štamprlík




Postup

  1. 1

    Tortovú formu- 26 cm, vymažeme a vysypeme kokosom. Žĺtky, kryštálový cukor a vodu vyšľaháme. Pridáme opatrne múku, PDP, škrobovú múčku a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka, cukru a jahodových pudingov uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus uvoľníme z obruče aj zo spodného plechu, obruč umyjeme, nasadíme naspäť a korpus vrátime do formy. Z korpusu oddelíme vrchnú šupku a polejeme ho pár lyžičkami šťavy z jahodového kompótu. Okolo obruče uložíme okrúhle piškóty- plochou stranou von. Piškóty som kúpila v Lidli- sú väčšie ako klasické, sú chutné, také mäkkšie.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu krému natrieme medzi piškóty a na ne uložíme odkvapkané jahody. Na ne natrieme druhú polovicu krému.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na polevu dolejeme šťavu z jahôd vodou do objemu 3 dcl, pridáme cukor a puding, už som jahodový nemala, tak som dala vanilkový a štamprlík sirupu lesná zmes. Uvaríme hustejší puding, za častého miešania ho necháme vychladnúť, nie úplne, ale tak aby sa dobre dal rozotrieť na zákusok a krém sa pri tom netopil.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový zákusok dáme stuhnúť do chladničky, krém sa mi vydaril, nebolo treba ani želatínu.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto si držal tvar pri krájaní na druhý deň.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zuzana78
vyzera vyborne,ale asi by som dala jeden tvaroh,lebo sa mi zda prilis vela kremu...
evanaaa
Tento spôsob sa mi páči, koláčik bude iste dobrý, ani to množstvo krému mi nevadí, veď je tam tvaroh a ten mám rada, dokonca netreba ani želatínu robiť, stačí z pudingu , možno lepšie aj chuťovo.
elysa
áno @evanaaa bola chutná, bola bez želatíny- spomínam to v recepte...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia