Tvarohová dobrota s jahodami fotorecept

elysa - fotkaelysa, 19. mája 2013
Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept)
Foto: elysa

Zákusok namiešaný z toho , čo komora dala...

40+chladenie minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
3 ks
2 PL
100 g
50 g
50 g
1 ČL
1,5 pl
Krém:
2 ks
4 dcl
5 PL
70 g
200 g
500 g
2 PL
1,5 PL
Poleva:
4 PL
1 ks
1 štamprlík

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tortovú formu- 26 cm, vymažeme a vysypeme kokosom. Žĺtky, kryštálový cukor a vodu vyšľaháme. Pridáme opatrne múku, PDP, škrobovú múčku a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka, cukru a jahodových pudingov uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus uvoľníme z obruče aj zo spodného plechu, obruč umyjeme, nasadíme naspäť a korpus vrátime do formy. Z korpusu oddelíme vrchnú šupku a polejeme ho pár lyžičkami šťavy z jahodového kompótu. Okolo obruče uložíme okrúhle piškóty- plochou stranou von. Piškóty som kúpila v Lidli- sú väčšie ako klasické, sú chutné, také mäkkšie.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu krému natrieme medzi piškóty a na ne uložíme odkvapkané jahody. Na ne natrieme druhú polovicu krému.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na polevu dolejeme šťavu z jahôd vodou do objemu 3 dcl, pridáme cukor a puding, už som jahodový nemala, tak som dala vanilkový a štamprlík sirupu lesná zmes. Uvaríme hustejší puding, za častého miešania ho necháme vychladnúť, nie úplne, ale tak aby sa dobre dal rozotrieť na zákusok a krém sa pri tom netopil.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový zákusok dáme stuhnúť do chladničky, krém sa mi vydaril, nebolo treba ani želatínu.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto si držal tvar pri krájaní na druhý deň.

    Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Tento spôsob sa mi páči, koláčik bude iste dobrý, ani to množstvo krému mi nevadí, veď je tam tvaroh a ten mám rada, dokonca netreba ani želatínu robiť, stačí z pudingu , možno lepšie aj chuťovo.

Pridaj komentár k receptu: