Sviečková s mäsom v kávovej marináde fotorecept

jerica - fotkajerica, 7. októbra 2010
Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Pred odchodom na liečenie do Bojníc , nemala som toľko času spraviť obrázok , naservírovanú sviečkovú , dokonca som zabudla fotoaparát u syna Zobraziť celý popis@jerica Pred odchodom na liečenie do Bojníc , nemala som toľko času spraviť obrázok , naservírovanú sviečkovú , dokonca som zabudla fotoaparát u syna , mala som čo robiť aby som to všetko postíhala , som rada že aj mobil po ruke mi " helfol ".

15
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
1 stredne veľká
 biela časť
750-1000 g
350-500 g
1 ks malý
1 kelímok
prísady:
12 ks (odrátam )
2-3 ks
 podľa chuti
1-2  PL
2 PL na karamel

Online leták

Postup

  1. 1

    umytú zeleninu postrúham na strúhadle (viď obrázok)

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cibuľu postrúham

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    aj pôrok

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cibuľu aj s pôrkom na masti krátko mierne osmažím ,

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravenú zeleninu pridám na osmaženú cibuľu s pôrkom

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dám odrátané nové korenie a bokový list

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zeleninu s korením premiešam , nechám chvíľu na prudkom ohni prejsť , vložím mäso ktoré som mala marinované v káve , zeleninou prekryjem , nemala som slaninku na prešpikovanie tak som pridala kožku z domácej slaninky

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    plyn stiahnem na mierny plameň , zeleninu s mäsom pomaly dusím,

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa dusí mäsko so zeleninkou , pripavím z cukru karamel, zalejem horúcou vodou

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    mäso dusíme vo vlastnej šťave neprilievam vodu , keď je šťava do polovice vyparená (vydusená ) zalejem karamelovu šťavou

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    POZOR ! osolím podľa chuti až keď zalejem karamelom , nechám chvíľu variť na miernej teplote , ako polievku

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    to sú fotografie z mobilu , mäso vyberiem na dosku , zeleninu so šťavou (vývarom)dám do mixéra , nezabudnúť vybrať korenie presne podľa počtu a bobkový list ! pridám 1 PL horčice , mixujem na krémovú konzistenciu , takto som mala 4 nádoby ,

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    na koniec pridám do mixera smotanu na šľahanie

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    so smotanou zamiešam

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    na koniec dochutím šťavou a kolieskami citróna , pár minút mierne zohrievam , do omáčky pridám na pláty pokrájané mäso

    Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

bojar
a kde je maso a sposob marínovania?
babav
Gurmanka si @jerica , recept na vybornu!Az na marinovanie v kave
a karamel robim podobne ,ale ja masko peciem v rure so zeleninou ,
do ktorej prikladam aj polovicku citrona pokrajaneho na kolieska,
doda prijemnu chut,vynecham horcicu.
jerica
@babav už dávno som mala na pláne vyskúšať mäso zaliate kávou , tak ako som sa pýtala v diskusii o káve , konečne som si to vyskúšala , len nestačila som spraviť naaranžovaný snímok. to že pečieš v rure tiež poznám , tak som bola naučená aj ja z domu , ale teraz keď máš riady (hrnce) ktoré nahradia rúru , preto nedávam do rúry . Citrón dávam na koniec , ničím nezahusťujem (citrón obrázok č.15)
kuchticka
Ja robim svieckovu rovnako, vynechavam horcicu a karamel, ako @babav , ale do pravej svieckovej vraj patri tymian, tak davam, ale nie por. Peciem v trube zarovno so zeleninou, mixujem vsetko a nakoniec tiez ide smotana, Ziadna muka na zahustenie. Zelenina staci-zahusti dost.
sherin
Jaruska, kde beries tieto perfektne recepty? Mas velku fantaziu a tvoje recepty nemaju chybu. Varis s laskou a preto ta obdivujem. :-)
jarunka
Ja svieckovu robievam na sviatky. Zahustujem mukou takze vyskusam dat viac zeleniny a vyradit muku. miesto octu pouzivam tiez citron a maso nechavam odlezat v citronovej vode so zeleninou a korenim 2-3 dni.
jerica
sviečkovú nikdy nezahusťujem ani múkou ani maizenou,krémová konzistencia ostane množstvom zeleniny.
Kupujem hovädzie "židovka" dobrý mäsiar vie o čom to je, šťavnaté mäsko.
Falošná sviečková je súchá proti tej židovke .
qaroh
Robím to podobne, ale mäso som ešte v káve nemarinoval, ale počul som, že naložené mäso na grilovanie obaľujú v káve. Robil to už niekto. Čo sa týka sviečkovej, mám to od odborníkov, fakt tam ide tymián. Korenie, bobkový list a tymian balím do obväzu a obviažem niťou. Štvrťku citrónu, očistím, nakrájam a dávam hneď k zelenine, horčicu môžete pridať tiež, dôležité je aby sa to dosť prevarilo.
jerica
@qaroh , to s tým citrónom nič nepokazím , len ako viem,pri dusení kôra z citróna, býva horká, môžem vyskúšať dám vedieť skúsim aj s tymianom.
ankabanka
obcas si chcem priblizit chut domova, tak tu snorim. Pacia sa mi aj obmeny nasich oblubenych receptov a preto sme si
Urobili svieckovu podla vasho receptu. moja mamicka vari velmi dobre, ale poslala som jej link, aby nabude pohostila nasich doma takto. Vyborne! uz vela nevarite ci nepridavate?
jerica
@ankabanka , teší ma , že na vareche nájdeš pri čítaní nielen receptov závan domova, ďakujem že si napísala. Ano, varím, len nie už s toľkým s fotením, môj čas viac venujem záhrade a iným aktivitám, určite pridám, uvidím, vieš niekedy ťa odradia /ne / komenty.