Mrkvová tortička

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. apríla 2014

Komerčný recept

40 minút
na 170 °C

Suroviny

Na korpus:
500 g
200 g
300 g
5 ks
300 g
1 hrsť (alebo brusnice)
štipka
štipka
50 g
1 bal
Na krém:
200 g
100 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia spoločne s tukom maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.

  2. 2

    Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút.

  3. 3

    Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia