Foto: herarecepty
Komerčný recept
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Na korpus: | |
500 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
5 ks |
|
300 g |
|
1 hrsť (alebo brusnice) |
|
štipka |
|
štipka |
|
50 g |
|
1 bal |
|
Na krém: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vajcia spoločne s tukom maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.
- 2
Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút.
- 3
Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu