Cukinový metrák

martina34 - fotkamartina34, 16. augusta 2014 9:56
Ďalšie recepty »
Cukinový metrákFoto: martina34

Chcela som upiecť niečo letné, chutné, aby všetkým chutilo a aby toho bolo aj hodne. Nápad vznikol spojením receptu na "cuketový koláč" http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-kolac-extra-/43838-recept.html a plnka je z receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-cigareta/53444-recept.html, trošku som si zloženie upravila a tu je výsledok.

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 hrnček
3 PL
4 ks
2 čl
2 čl
1 hrnček
1/2 hrnčeka
4 hrnčeky
Krém:
200 g
1 dcl
350 g
Ostatné:
 na vymastenie foriem
 na vysypanie foriem
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Vymastila som si formy na pečenie bravčovou masťou a vysypala múkou, to som si pripravila predom, a zapla som rúru na 180 stupňov. Očistila a nastúhala som si cukinu. Vo väčšej miske som zmiešala vajcia s cukrom, osobitne som si odmerala múku, dala do nej sódu bicarbónu, kakao, škoricu, zmiešala som, aby neboli hrčka a začala som pridávať k vajíčkam, postupne som pridávala múku a olej, vymiešala som do hladka. Keďže som dala len pol hrnčeka oleja, cvrkla som asi dve lyžice vody, aby cesto nebolo také husté. Nakoniec som pridala nastrúhanú cukinu, vymiešala a rozdelila do dvoch foriem na srnčí chrbát. Dala som do rúry a pomaly som piekla asi 3/4 hodinku. Záleží od rúry, treba skontrolovať, či je prepečené pichnutím špajdle do cesta. Upečené som vyklopila na plech a nechala poriadne vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Uvarila som silnú kávu, vyliala som ju ešte horúcu do hrnca, pridala som nalámanú varovú čokoládu. Kakao, ako bolo v pôvodnom recepte som nedávala. Za stáleho miešania som uvarila krém, varila som kým nezhustol. Nechala som trochu ochladiť a postupne som pridávala maslo. Krém som nechala poriadne v chladničke vychladnúť.

  3. 3

    Upečené srnčie chrbty som nakrájala na plátky. Striedavo som plnila krémom a pikantným ríbezľovým lekvárom. Povrch som natrela zvyšným krémom a obliala čokoládovou polevou. Koláčik je šťavnatý, chutný, ríbezľový lekvár mu dáva fajn chuť a je ho veľa.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist