Citrónové crinkles
Citrónové crinkles

Svieže citrónové crinkles fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, včera 16:41
Svieže citrónové crinkles (fotorecept)
Foto: svetliii

Kto by chcel na Vianoce trochu zmeny a perníčkových a čokoládových koláčikov už je prejedený, môže o rok skúsiť tieto svieže citrónové.

22 ks
porcií
8-9 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
120 g
60 g
1 ks
z 1 citróna
15 ml
1 ČL
 štipka
Na obaľovanie:
40 g




Postup

  1. 1

    Zmixujeme ručným mixérom 1 vajce, 120 g trstinový cukor, 60 g olej, 15 ml citrónovej šťavy a kôru z jedného citróna. Do zmesi prisypeme 200 g hladkej múky, štipku soli a 1 ČL kypriaceho prášku. Následne vypracujeme hladké cesto, poriadne ho spracujeme a necháme zabalené vo fólií odležať v chladničke aspoň 1 noc. Cesto by sa nemalo lepiť ani mrviť.

    Svieže citrónové crinkles (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď cesto vybrané z chladničky zmäkne, pripravíme si práškový cukor na obaľovanie, cca 40 g. Z cesta odtŕhame hrudky približne rovnakej veľkosti asi 25 g a tvarujeme z nich guličky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme ich v dostatočnej vzdialenosti na plech vystlaný papierom na pečenie. V cukre ich obalíme ideálne hneď všetky naraz, aby cesto cukor nevsiaklo.

    Svieže citrónové crinkles (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 8-9 minút a máme hotovo.

    Svieže citrónové crinkles (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Crinkles sú jedny z mojich obľúbených koláčikov, lebo sú trvanlivé a výborne sa hodia k čaju. Aj tu na Vareche nájdeš rozličné druhy. Tento,- vlastne už minulý - rok na Vianoce som robila kokosové a gaštanové. Niekedy crinkles najprv zľahka obaľujem v krayštálovom cukre a potom v práškovom. Vtedy cukor do koláčikov nevsiakne a trhlinky sa vytvoria naozaj s efektom. Tvoje vyzerajú veľmi pekne.
haji
Jsi šikulka, pěkné crinkles, s chutí bych dala testovací vzoreček. Krásné foto, nezaměnitelný servis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia