Foto: dada777
Chcela som robiť slimáky na slano a rozhodla som sa pre kombináciu tvarohu so špenátom. Ja som použila rastlinný pohánkový tvaroh a môj recept Zobraziť celý popisChcela som robiť slimáky na slano a rozhodla som sa pre kombináciu tvarohu so špenátom. Ja som použila rastlinný pohánkový tvaroh a môj recept je bezmliečny, ale môže sa použiť aj tvaroh z kravského mlieka. Nech sa páči...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zo surovín si vypracujeme nelepivé cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1cm a pripravíme si tvarohovú plnku. Ak použijete tvaroh z kravského mlieka, tak si to prispôsobíte podľa seba. Ja som použila pohánkový tvaroh a k nemu som pridala 6 strúčikov prelisovaného cesnaku, dochutila som to soľou a dobre vymiešala.
- 2
Rozvaľkané cesto pokladieme umytým čerstvým špenátom. Na listy špenátu opatrne rozotrieme pohánkový tvaroh vymiešaný s cesnakom. Potom cesto s plnkou jemne stočíme a nakrájame na asi 2cm hrubé kolieska.
- 3
Necháme nakysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 20-25 minút. A potom sa nám z rúry šíri krásna cesnaková vôňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďaľší výborný inšpiratívny recept!!! Ukladám si, do pripomienok :-)