Slimáky so špenátom a tvarohom

dada777 - fotkadada777, 1. júna 2013
Slimáky so špenátom a tvarohom
Foto: dada777

Chcela som robiť slimáky na slano a rozhodla som sa pre kombináciu tvarohu so špenátom. Ja som použila rastlinný pohánkový tvaroh a môj recept Zobraziť celý popisChcela som robiť slimáky na slano a rozhodla som sa pre kombináciu tvarohu so špenátom. Ja som použila rastlinný pohánkový tvaroh a môj recept je bezmliečny, ale môže sa použiť aj tvaroh z kravského mlieka. Nech sa páči...

30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
1 ks
100 ml
1 ČL
21 g
Plnka:
150 g
50 g
podľa chuti
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme nelepivé cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1cm a pripravíme si tvarohovú plnku. Ak použijete tvaroh z kravského mlieka, tak si to prispôsobíte podľa seba. Ja som použila pohánkový tvaroh a k nemu som pridala 6 strúčikov prelisovaného cesnaku, dochutila som to soľou a dobre vymiešala.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto pokladieme umytým čerstvým špenátom. Na listy špenátu opatrne rozotrieme pohánkový tvaroh vymiešaný s cesnakom. Potom cesto s plnkou jemne stočíme a nakrájame na asi 2cm hrubé kolieska.

  3. 3

    Necháme nakysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 20-25 minút. A potom sa nám z rúry šíri krásna cesnaková vôňa.

Diskusia k receptu

jerica
hm, paráda, krásny úvodný obrázok.
Ďaľší výborný inšpiratívny recept!!! Ukladám si, do pripomienok :-)
palokuchki
Vyzeraju velmi chutne na tom obrazku. Kombinacia tvarohu, cesnaku a spenatu je vyborna.
marianne
kraaasa a ze recepty na vareche upadaju...jeden recept lepsi od druheho..vyborna kombinacia surovin
stanci11
úžasný recept a páči sa mi že je bez mlieka, chcela som sa ale opýtať - pohánkový tvaroh počujem prvý krát - zoženiem to normálne v obchode?
strunka77
zobrazuje sa vam tento recept pri histaminovej intolerancii? mne ano a povedala by som ze tam naozaj nepatri, je tam drozdie, špenat, pohanka, to vsetko nemozeme... a tusim ich je tam z kysnuteho cesta viac
dada777
@strunka77 všetky recepty, v ktorých je droždie sú už zo zo sekcie histamínová intolerancia odstránené, prišlo k omylu. Ale čo sa týka pohánky, niektoré zdroje pohánku uvádzajú ako nevhodnú pri hist. intolerancii a niektoré nie. S potravinami pri tejto diagnóze je to tak, že každý si musí sám odskúšať, ktoré z potravín môže jesť a ktoré nie a môže sa pritom pridŕžať odporúčaní. Ale to neznamená, že potravinu, ktorú tabuľky neodporúčajú nemôže jesť nikto s touto diagnózou. Ľudské telo reaguje rôzne a nie celkom podľa tabuliek. Ja mám túto diagnózu už dlho a môžem jesť kvalitný čerstvý špenát a tiež môžem jesť pohánku a nespôsobujú mi žiadne problémy. Často je reakcia závislá aj od kvality daných potravín a nielen od typu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia