Foto: mimit
Vela ludi ma problem s marcipanom, ci potahovkami, preto toto je mozno chutna aj pekna alternativa detskej torty bez marcipanu.
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 hrnčeky |
|
3 hrnčeky |
|
3 bal. |
|
15 ks celé |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 bal. |
|
600 ml |
|
125 g |
|
Vrchný krém: | |
1 kg |
|
800 g |
|
5 bal. bez varenia |
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rozpis na korpus je urobený na 3 samostatné korpusy, ktoré pečieme na plechoch, (také tie veľké čierne nízke) najväčších, aké sa zmestia do rúry. Postup je jednoduchý. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, potom žĺtka do peny s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.
- 2
Plnka samozrejme môže byť hocijaká, tu bola vanilková s jahodami. Takže mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, potom uvarím pudingy podľa návodu a keď vychladnú, primiešame do masla s cukrom a dobre premiešame, dáme vychladiť.
- 3
Vrchný krém je tiež nenáročný. Do misy si dáme tvaroh smotanový, práškový cukor podľa chuti, pudingy bez varenia, kyslé smotany a všetko smolu mixujeme, až kým nevznikne hustý krém, ktorý tiež dáme chladiť.
- 4
Potom si klasicky poskladáme tortu, na každý korpus dávam trocha ovocného sirupu, džem, plnku, na plnku ovocie a nakoniec vrchný korpus. Keď sa nám to chladí, na veľký výkres si nakreslíme predlohu.
- 5
Potom si tento výkres položíme na tortu a vyrežeme obrysy. Následne s kosticou (alebo iným nástrojom) nakreslíme do krému obrázok.
- 6
Teraz musíme vrchný krém, teda malú časť z neho, nafarbiť na čierno alebo hnedo, dáme do sáčku a stačí, ak odstrihneme malú dierku na rohu a môžeme krémom vyplniť vzniknutý vzor.
- 7
Potom zafarbíme ďalšie časti krému a so zdobiacou špičkou tvaru hviezda vypĺňame obrázok smerom od okraja do vnútra každej ohraničenej časti. Robíme iba malé bodky a tak vzniká tento vzor. Výsledná torta vážila okolo 4,5 kila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu