Krémový macko Pu

mimit - fotkamimit, 7. marca 2015
Krémový macko Pu
Foto: mimit

Vela ludi ma problem s marcipanom, ci potahovkami, preto toto je mozno chutna aj pekna alternativa detskej torty bez marcipanu.

3x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 hrnčeky
3 hrnčeky
3 bal.
15 ks celé
Plnka:
250 g
2 bal.
600 ml
125 g
Vrchný krém:
1 kg
800 g
5 bal. bez varenia
podľa chuti
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Rozpis na korpus je urobený na 3 samostatné korpusy, ktoré pečieme na plechoch, (také tie veľké čierne nízke) najväčších, aké sa zmestia do rúry. Postup je jednoduchý. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, potom žĺtka do peny s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.

  2. 2

    Plnka samozrejme môže byť hocijaká, tu bola vanilková s jahodami. Takže mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, potom uvarím pudingy podľa návodu a keď vychladnú, primiešame do masla s cukrom a dobre premiešame, dáme vychladiť.

  3. 3

    Vrchný krém je tiež nenáročný. Do misy si dáme tvaroh smotanový, práškový cukor podľa chuti, pudingy bez varenia, kyslé smotany a všetko smolu mixujeme, až kým nevznikne hustý krém, ktorý tiež dáme chladiť.

  4. 4

    Potom si klasicky poskladáme tortu, na každý korpus dávam trocha ovocného sirupu, džem, plnku, na plnku ovocie a nakoniec vrchný korpus. Keď sa nám to chladí, na veľký výkres si nakreslíme predlohu.

    Krémový macko Pu - obrázok 4
  5. 5

    Potom si tento výkres položíme na tortu a vyrežeme obrysy. Následne s kosticou (alebo iným nástrojom) nakreslíme do krému obrázok.

    Krémový macko Pu - obrázok 5
  6. 6

    Teraz musíme vrchný krém, teda malú časť z neho, nafarbiť na čierno alebo hnedo, dáme do sáčku a stačí, ak odstrihneme malú dierku na rohu a môžeme krémom vyplniť vzniknutý vzor.

    Krémový macko Pu - obrázok 6
  7. 7

    Potom zafarbíme ďalšie časti krému a so zdobiacou špičkou tvaru hviezda vypĺňame obrázok smerom od okraja do vnútra každej ohraničenej časti. Robíme iba malé bodky a tak vzniká tento vzor. Výsledná torta vážila okolo 4,5 kila.

    Krémový macko Pu - obrázok 7

Diskusia k receptu

motyka
Ja marcipán nemusím vôbec. Dobrý nápad pre tých, ktorí ho nemajú radi. Poriadne si sa s tým "pohrala". Ale výsledok určite potešil.
frezia68
Tiež mám rada len domáci marcipán,takže si to pekne vymyslela a si veľmi šikovná,krásny výsledok :-)
1x mimit
babkamt
viem si predstaviť rozžiarené očká dieťaťa, ktoré dostane túto krásnu tortu, 5 *
1x mimit
mery8658
@Mimit - krásna a určite aj veľmi chutná tortička. Také niečo sa dá vytvoriť len s veľkou láskou a trpezlivosťou. Zaujal má ten tvarohový krem prosím Ťa napíš či si ho šľahala šľahacimi metlami alebo si ho mixerom mixovala. Mám zaujem ho vyskúšať a mám taký dojem, že v konečnej fáze mixer by to nepremixoval.
mimit
Rucnym mixerom som to robila. Ono to nie je az take "betonove", ako sa z rozpisu surovin moze zdat. Ide o pudingy, ktore su urcene na 300 ml mlieka (ja kupujem v nemecku, tak dufam, ze aj na Svk su take), takze s tym tvarohom to nie je prilis hutne. Potrebuje to chvilku byt aj v chladnicke, aby to drzalo tvar taky, aky chceme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia