Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou fotorecept
Foto: pusta
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na Zobraziť celý popisPočula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na spôsob "Prešporského šmírkasu" - je to veľká dobrota :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Do misy som dala bryndzu s údenou chuťou,...
-
2
...pridala som Bánoveckú smotanovú nátierku, ktorá je veľmi kvalitná a má jemnú chuť.
-
3
Pridala som celú rascu, sladkú mletú červenú papriku,...
-
4
...plnotučnú horčicu,...
-
5
...jarnú cibuľku aj s vňaťou, pokrájanú na kolieska a...
-
6
...všetko som zmiešala, nesolila som, lebo bryndza i nátierka sú slané dosť.
-
7
Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, ozdobila som plátkami redkovky a postrihanej zelenej vňate jarnej cibuľky, podávala som s pohárom studeného mlieka. Nátierka má veľmi delikátnu chuť, hodí sa na rôzne pečivo, plnenie vajec, šunky, syrov a rôznej zeleniny. Možno skvele doplniť akoukoľvek čerstvou sezonnou zeleninou podľa vlastného výberu, nátierka je vhodná na raňajky i pre deti a je vynikajúcim pohostením pre návštevy.
poteší ma ak túto nátierku vyskúšaš :-)
dakujem.
podobne tak, ako ty, aj ja bánovecké syry a ich nátierky milujem, lebo sú veľmi kvalitné a chutné.
budem rada, ak aj ty vyskúšaš túto moju.
veľmi pekne ti dakujem.
kľudne ju použi, @angasta nášho to tam hore iste poteší. :-)
potom keby si dal vedieť, ako si bol spokojný.
dakujem ti.
ale aj údená paprika výborne poslúži :-)
dakujem, že vyskúšaš.
dakujem.
@kimlo , veľmi ma teší, že si to takto výborne skombinoval a chutilo :-)
dakujem za skvelú správu.
dakujem ti za pochvalu a 5****