Foto: mracik9
Jabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi páčil, len sú tam moje zmeny, tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisJabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi páčil, len sú tam moje zmeny, tak som sa rozhodla s vami podeliť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 g alebo Hera |
|
100 g |
|
2 |
|
200 ml |
|
1 pohár |
|
1/2 balíčka |
|
PLNKA: | |
3 kg |
|
1 na liter mlieka |
|
5 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto, maslo, vajíčka a cukor spolu vymiešame, pridáme smotanu,múku zmiešanú s kypriacim práškom a nepomletý mak, vypracujeme a odložíme na chladné miesto. Medzi tým si ošúpeme a postrúhame jabĺčka, do ktorých pridáme pudingový prášok, cukor a škoricu. Ten puding je veľmi dobrý, keď máme šťavnaté jabĺčka, urobí sa akoby želé. Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a položíme na plech, jabĺčka premiešame a navrstvíme na cesto, prikryjeme druhým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť.
- 2
Tým že je tam špaldová múka, má to trochu inú chuť, ale stojí to zato, skúste. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu