
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....

Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...

Kakaové úliky s krémom
Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30...

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

Dvojfarebný marhuľovo-orechový koláč
Receptík získaný od babičky, vhodný k čajíku alebo k nedeľnému mašktreniu :-)

Perníkovo-kokosové guľky bez lepku
Určite poznáte v cukrárňach často predávané kokosové guľky. My sme pre vás dnes pripravili ich bezlepkovú...

Slaný koláč s tekvicou a so slaninkou
Čo iné by sme si mohli počas pestrofarebnej jesene pripraviť, ak nie pochúťku z tekvice. Upečte si s nami lahodný tekvicový koláč so slaninkou....

Úžasný rýchly perník so šľahačkovým krémom
Voňavý a rýchlo upečený perník je ohromným zákuskom nielen na obyčajný víkend. Vďaka vrstve lahodného šľahačkového...

Torta s mousse au chocolat
Tak na minulú oslavu narodenín mojich starkých som si vymyslela takúto tortu. Recept na mousse mám...

Zasklenená ovocná bublanina
Tento zákusok nôžte urobiť aj z čerstvého ovocia. Ja využívam zavaráne ovocie.

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Syrovo-cesnaková nátierka
Veľa syra a veľa cesnaku, to je tajomstvo tejto nátierky. Pozor, neodporúčam na romantickú...

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...

Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...

Jemné broskyňové rezy
Nevedela som aký koláčik na nedeľu, tak som vymyslela takýto :) , je jednoduchý, jemný...

Ovocný tanier-prvá výstraha
Dnes večer som sa postavila na váhu. To je veta oznamovacia, ale nechcite vediet,...

Jesenná tekvicová polievka
Táto polievka je proste výborna a ohreje Vás v chlandom jesennom počasí.

Šošovica na prírodno
Tento recept mám z Grécka - ostrov Karpathos, kde som pracovala. Je jednoduchý a chutný....

Čokoládovo-kokosový koláč
Kokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a...

Farebná cukrová poleva a podrobný návod na zdobenie medovníkov
Sviatočnému pečivu kraľujú tradičné medovníčky, ktoré sú najkrajšie ozdobené cukrovou polevou....

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...