Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...
Rýchly ovocný koláč - bábovka
Toto je momentálne náš najobľúbenejší recept, ktorý pečiem so všetkými druhmi ovocia.
Šalát s prosciuttom a artičokami
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...
Slepačia polievka+šalát
Veľmi ľúbim slepačiu, či hovädz. polievku a aj šalát krorý si urobím z uvarenej sliepky
Orieškovo-čokoládové keksy
Recept pochádza zo starého vydania časopisu Eva. Je variabilný, oriešky a orechy môžte kombinovať podľa...
Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, ...
Vianočné maslové mandľovky
Tento recept patrí k mojím obľúbeným na Vianoce, maslové mandľovky máme veľmi radi ráno ku káve...
Bezlepkový kváskový chlieb s kefírom a medom
Suroviny na rozkvas zmiešame v miske. Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať na teplom mieste 12 hodín....
Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...
Zemiakové dolky
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po dovarení ich scedíme a necháme...
Prvé tohoročné grilovanie
Na sobotu sme si naplánovali grilovanie . Počasie nevyšlo podľa mojich predstáv . Bolo dosť...
Jablká a slivky v jednom koláči
Čerstvé jablká so slivkami spolu v jednom koláči vás milo prekvapia výbornou chuťou....
Zeleninovo-bryndzový koláč
V časopise ma zaujal tento koláč, ktorý za hodinu je na stole a je vhodný na desiatu,...
Fazuľa s rajčinovou omáčkou, quinoou a kuracím mäsom
Veľmi jednoduchý, zdravý a chutný recept. Príprava však vyžaduje trocha viac času hlavne kôli vareniu...
Křupavé zelňáčky
Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...
Jablkový elegán
Výborne chutí, vonia aj výborne vyzerá. Padol mi do oka. Upiekla som ho v nedeľu....
Francúzske zemiaky
Patria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby, niekedy zo surových, inokedy z...
Syrovo-cesnakové kolieska
Máme radi syr a cesnak, tak prečo neupiecť syrovo-cesnakové kolieska...
Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...