Malinové prekvapenie v čokoládovej bábovke...fotorecept
Foto: sneica
MasterChef-April 2012... Tajná prísada v tejto vlhkej bábovke je majonéza, ktorá jej dáva trvanlivosť 1 týždeň v chladničke - ak môžete odolať a nezjete Zobraziť celý popisMasterChef-April 2012... Tajná prísada v tejto vlhkej bábovke je majonéza, ktorá jej dáva trvanlivosť 1 týždeň v chladničke - ak môžete odolať a nezjete skôr....:)
príprava
na 160 °C
Suroviny
100 g |
|
250 ml (acidko,zakysanka) |
|
3 ks |
|
z jedneho vajca |
|
440 g |
|
225 g |
|
1 ks |
|
1 kl |
|
200 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
predhrejte si ruru na 160 ° C, formu na babovku si dokladne natrite maslom hlavne sa presvedčte či stredova trubka je dobre namazana.formu potom vysypte kakaom...
-
2
zmixujeme cmar, vajička, majonézu ,2 dcl vody ...
-
3
ked sa nam všetko spojí pridáme kakao, cukor, múku, sodu bikabónu a kypriaci prášok...nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú čokoládu a mrazene maliny....vlejeme do formy a pečieme cca 1hod na spodnom rošte.
-
4
po vybrati necháme postať asi 10 min. a opatrne nožom uvolníme steny bábovky a vyklopíme...
- 5
rozrežeme si granátove jablko...semena vyberáme opatrne aby sme ich nepopučili ...
- 6
tortu polejeme cukrovou polevou na ktoru použijeme šťavu z malin ja som použila malinový syrup a cukor
- 7
takto som ju rozkrojila...
- 8
a takto sme šli chutnať...to vam bola užasna chuť...jemnučká šťavnatá lahodná a užasne čokoládova......DOBRÚ CHUŤ !!!
- 5
Diskusia k receptu