Jablkové kolieska v lístkovom ceste fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. novembra 2012

Veľmi chutné koláčiky ku káve...

120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 PL
6 PL
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Odobrala som z múku 50g. a urobila som maslové cesto..uložila na hodinu do chladničky..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku som preosiala,pridala štipku soli, bielok,ocot a po malých dávkach som pridávala vodu..vymiesila som nelepivé cesto..zakryla na nechala tiež hodinu odpočívať..potom som malové cesto rozotrela na druhé cesto a preložila..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prevaľkala a preložila som cesto 3x..ukončené prekladanie..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozvaľkala a narezala som radielkom 2 cm hrubé pásy...

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vypichovačom som odstránila v jablčkach jaderníky..odstránila šupku...

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokrájala na 2 cm hrubé kolieska a vložila do vody s citrónovou šťavou, aby nezhnedli, pokiaľ sa dostanú na plech...

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pred tým, než som ich išla baliť, som každé koliesko utrela do sucha servítkou..keď som položila aj posledný pás cesta do dierky, zapichla som do neho celý mandlový oriešok, aby sa cesto pri pečení nerozbalilo...

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pripravené na pečenie...potrela som žltkom..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upiekla vo vyhriatej trúbe na 200st. 20 min.. plech som pred vložením do trúby pofrkala vodou..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    upečené som posypala práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou...toto je postup ako treba pripraviť a zapuichnúť oriešok...špicatou časťou do dierky v jablku..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dobrú chuť...pozn.. ak máte lístkové cesto mrazené aj to je vhodné,,,tento recept na cesto ktorý som našla na jednom zahraničnom portáli ma sklamal..robte prosím lístkové cesto podľa svojho zaužívaného postupu..inak,veľmi chutný koláčik.-)

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    môj cyklámen..

  13. 13

    za záclonou v pozadí na parapetnej doske mám cyklámen a izbovú ružu...pod doskou už nie je radiátor, tam končí... toto aloe som na jar dostala od susedky, mal 10cm výšku a teraz má 60cm..

    Jablkové kolieska v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

elixir
mňam... jabĺčka s lístkovým cestom, moja obľúbená kombinácia, ukladám. :)
medovnicek
cyklámen máš nádherný a aj tieto kolieska sa mi veľmi páčia, raz som robila niečo podobné z lístkového cesta - obaľovala som takto podobne krúžky ananásu
helca103
jednoduché a určite aj chutné no a samozrejme krásny cyklámen v plnom kvete
afataga
jablcka mozu byt dobre, len trochu vela roboty na moj vkus :-) cyklamen je krasny, ja som dostala velmi podobny, len u mna je asi najvacsi problem to teplo, tak neviem, ako sa mu bude pacit, lebo na jar som dostala azalku a dlho nevydrzala prave kvoli tomu
eria255
super to vyzerá a určite vyskúšam....krásny cyklamén:)
ebaka
hľadám niečo na zub pre návštevu a toto mi príde veľmi vhodné,lebo mám svojich jabľčok dosť,super @izabella929 ....a ten cyklamén máš ukážkový,tak po takom ja len túžim,pekný deň
izabella929
@ebaka ,toto je výborné aj pre návštevy.-) dostala som ho na,, MDŽ,,od krstného otca,hneď som ho presadila a už som myslela,že ani nebude kvitnúť...celé leto sa tváril nejak akoby urazene..v auguste predsa ukázal jeden kvietok a neuveríš, ale od vtedy kvitne stále v jednom kuse a čím ďalej,tým má viac kvetov..je prekrásny a veľmi sa teším...)
izabella929
@ elixir , @ medovnicek , @ helca103,@ eria255, všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)
afataga
este mi prosim ta vyzrad, kolko stupnov je v tej miestnosti, kde mas ten cyklamen? dakujem
izabella929
@afataga...teraz ho mám ešte v predsieni..pridám ti foto aloe vera u uvidíš, kde hom na parapetnej doske...pokiaľ kvitne, bude tu v predsieni..potom ho preložím ho haly, kde mám 2 veľké 2 metrové okná a tam je teplota len do 15 st. tu zimujem izbové kvety...mám 2 obrovské izbové paprade a tým sa tu veľmi darí..inak dopestovala som tu aj 3 m vysoké fikusy, ale už som ich darovala, lebo bola v miestnosti pre iné kvety tma..na jar si kúpim pomarančovník, citronovník a madarinkovník a vypestujem ich zase na výšku haly...milujem kvety a starám sa ada o ne...
afataga
dakujem za rady, ale my naozaj nemame doma taku miestnost, vsade mame podlahove kurenie a tak je vsade teplo, lebo my to tak mame radi :-) tiez mam dost kvetov a uz su zvyknute, aj paprade pekne rastu, no nemaju to niekedy so mnou lahke :-)
ejmepb
@izabella929 , k tomu lístkovému cestu, suroviny sú v poriadku, až na to že do cesta ide nie bielok ale žĺtok, stačí 1PL octu alebo biele víno a na maslové cesto dám cca 12-13 dkg múky a zo zbytku dobre vymiesim tzv. štrúdľové cesto, ostatné tak isto.
izabella929
@ejmepb , veď je mi to jasné , že tam mal ísť žltok, veď lístkové cestá robím často, aj tu ich mám už niekoľko, len neviem, ako som mohľa naletieť tu práve pri tomto recepte...ono je to asi tak, že nie každý dáva na internet recepty v dobrej viere a zodpovedne.. a už som sa raz takto sklamala, že celé dva plechy , ale iných koláčov išlo von, nedalo sa to jesť...nikdy by som to neurobila, preto som upozornila aj tu, že s tým cestom to nie je v poriadku..však tu mám skvelý recept na štrúdlové cesto sedemvrstvové a bolo úžasné...účíme sa celý život a nie všetko, čo sa tvári krásne, je aj dobré...ďakujem pekne za komentár.-)
ivka3
super, toto cez víkend určite urobím :-) ďakujem krásne za inšpiráciu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia