Foto: flower
Keďže moja obľúbená maškrta sú mandle s jabĺčkami, napadlo mi spojiť to do jedného :) Koláčiky sú jemne sladké, takže kto chce sladšie, pridať Zobraziť celý popisKeďže moja obľúbená maškrta sú mandle s jabĺčkami, napadlo mi spojiť to do jedného :) Koláčiky sú jemne sladké, takže kto chce sladšie, pridať viac medu alebo cukru.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ak máme celé mandle, tak si ich najprv na jemno pomelieme. Najlepšie je ich najprv namočiť na pár hodín do vlažnej vody a následne dehydrovať (tak sa deaktivujú inhibítory)
-
2
Zmiešame si všetky suché suroviny a pridáme vajíčka, citrónovú šťavu a med. Škorice podľa chuti, ja som dala cca 1,5 lyžičky. Dobre vymixujeme, aj pár minút, keďže v ceste nie je múka...
- 3
Nakrájame si jabĺčko. Radšej na menšie kocky než mám na obrázku. Pridáme do cesta a premiešame.
- 4
Lyžicou naberáme cesto a formujeme kopčeky, ktoré jemne utlačíme. Vyjde to približne na 30-35 ks.
- 5
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch cca 20 minút. Ja som po 10 minútach zvolila program s dolným ohrevom a ventilátorom, lebo by sa inak zhora pripiekli. Podľa mňa sú véééľmi chutné :) Dobrú chuť! PS: Ak máte nejaké návrhy ako recept vylepšiť, sem s nimi :)
- 3
myslím, že sa dajú použiť aj slnečnicové semienka, a miesto škorice kakako,,... vylepšiť sa dajú aj na raw - samozrejme bez vajíčka, jablko postrúhať a vyžmýkať, nechať iba vysušiť:)
Vďaka jabĺčku sú skôr vláčne.
Kakaové ja ľúbim, bohužiaľ moja pleť veľmi nie :(
Semienka sú dobrý nápad :)
páči sa mi uložiť rcp. aj s inováciami, mám tak viacero rcp. v jednom:)
si prvá autorka, ktorá o niečo také žiada, čo mi je veľmi sympatické….
už sa mi totiž stalo, že to ľudia vnímali skôr zle...
Ak by ste náhodou nemali toľko orieškov, môžete časť nahradiť kokosom. Robím podobne bábovku a i tak je výrazne oriešková. Za pokus by stálo aj iné ovocie, skúsila by som aj hrozno.