Sú chutné a zasýtia.
5-6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 l |
|
| 450 g |
|
| 3 ks |
|
| 30 g |
|
| štipka |
|
| 2 ČL |
|
| 3 - 4 ks (stredné) |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
| na posypanie |
|
| roztopené na poliatie |
|
| na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Ošúpem jablká a pripravím si ostatné suroviny. Do nádoby si dám polovicu mlieka a pridám vajcia, cukor, múku, škoricu, soľ a vymiešam husté cesto.
-
2
Pridám zbytok mlieka a dobre premiešam. Do cesta nastrúham 3 jablká /ak uznáte za vhodné môže byť ešte jedno-to záleží od cesta./
-
3
Na oleji opečiem hrubšie palacinky z oboch strán.
-
4
Podľa chuti natriem lekvárom a prehnem na polovicu,potom na štvrť.
-
5
Na palacinku dám zavárané černice, posypem grankom a zviniem do rolády.Kto chce môže si poliať maslom alebo čokoládou.
-
6
Ďalšie palacinky naplním podľa chuti alebo podávam len tak bez ničoho.









Diskusia k receptu