Hovädzia "divina"

acar - bez fotkyacar, 7. októbra 2009
Hovädzia
Foto: acar
2
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
3 strúčiky
200 g
3 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a potom ho zalejeme 1/2 l vriacej vody. Pridáme červenú papriku, majorán, čierne korenie a soľ. Premiešame a na povrch poprášime 1 lyžicu polohrubej múky. Všetko necháme dusiť 1 hodinu na miernom ohni v uzavretom hrnci. Mäso je hotové, keď je mäkké a omáčka je hustá.

  2. 2

    Ovocná omáčka: Do 2 dl vriacej vody pridáme 3 lyžice cukru, keď sa rozpustí, pridáme čučoriedky. Varíme pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka zhustne.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými knedličkami.

Diskusia k receptu