Foto: acar
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a potom ho zalejeme 1/2 l vriacej vody. Pridáme červenú papriku, majorán, čierne korenie a soľ. Premiešame a na povrch poprášime 1 lyžicu polohrubej múky. Všetko necháme dusiť 1 hodinu na miernom ohni v uzavretom hrnci. Mäso je hotové, keď je mäkké a omáčka je hustá.
- 2
Ovocná omáčka: Do 2 dl vriacej vody pridáme 3 lyžice cukru, keď sa rozpustí, pridáme čučoriedky. Varíme pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka zhustne.
- 3
Podávame so zemiakovými knedličkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu