Foto: zuzosko
Tento šalát mám veľmi rada, robievam ho aj dosť často a dnes som si povedala, že ho šupnem na Varechu. Musím poďakovať Dr. Bukovskému, Zobraziť celý popisTento šalát mám veľmi rada, robievam ho aj dosť často a dnes som si povedala, že ho šupnem na Varechu. Musím poďakovať Dr. Bukovskému, ktorého Mexický šalát bol predlohou pre môj ryžový :)
Postup
-
1
200 g celozrnnej ryže som zaliala 3,5 dcl vriacej vody, pridala som štipku soli a nechala pariť v parnom hrnci 55 minút.
-
2
V miske som zmiešala uparenú ryžu, prepláchnutú fazuľu z konzervy, nadrobno nakrájanú cibuľu, chilli papričky nasekané na malilinkaté kúsky, 2 lyžice bieleho jogurtu. Na koniec som úplne zľahka primiešala tofu nakrájané na kocky.
-
3
Tento šalát sa môže pripraviť aj bez jogurtu, prípadne s kyslou smotanou, množstvo chilli papričiek si každý zvolí podľa svojej chuti. Je to sýte a chutné jedlo a hlavne veeeľmi rýchlo pripravené :) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu