Višňové košíčky s griotkovým krémom
Foto: hame
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
1 ks |
|
80 g |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 ml |
|
1 bal |
|
100 g |
|
250 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Múku preosejte do misy a pridajte nakrájané kocky studeného masla. Zmiešajte, pridajte žĺtok, soľ, dve polievkové lyžice studenej vody a prepracujte. Zabaľte cesto do fólie na potraviny a nechajte ho pol hodiny chladiť v chladničke.
- 2
Cesto rozdeľte na malé kúsky a tie pomocou prstov natlačte do formičiek na košíčky. Pečte 15-20 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Ešte teplé košíčky vyklepnite z formičiek a s naplnením počkajte, kým úplne vychladnú. Najlepšie do druhého dňa.
- 3
Na prípravu krému rozdeľte mlieko na dve polovice. Prvý diel nalejte do hrnčeka a rozmiešajte v ňom najprv žĺtky a potom pudingový prášok. Zvyšné mlieko oslaďte a dajte variť. Až začne vrieť, prilejte žĺtky s pudingom a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Trvá to 2-3 minúty. Potom nechajte úplne vychladnúť, len chvíľkami premiešajte, aby sa na povrchu krému nevytvorila zaschnutá vrstva. Keď bude pudingový základ studený, presuňte ho do šľahača. Pridajte zmäknuté maslo, griotku a vyšľahajte na hladký krém.
- 4
Na dno každého košíčka dajte lyžičkou malý kopček višňovej ovocnej zmesi a na ňu cukrárskym kornútkom ozdobne nastriekajte griotkový krém. Posypte čokoládovými ozdobami alebo po zatuhnutí potrite polevou. Uchovávajte v chlade.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu