Pečienka po našom

perinbabba - fotkaperinbabba, 6. mája 2014

Ďalší manželov recept. Opäť kopec zeleniny ... mňam :-)

Suroviny

1 ks
2 - 3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji upražíme cibuľku. Pridáme nakrájanú pečienku (ja som použila kuraciu, no robila som to aj z baranej, bravčovej ... ) a pražíme, kým sa nezrazia bielkoviny.

  2. 2

    Nakrájané paradajky a papriku vložíme k pečienke a podusíme. Nepodlievam, lebo zelenina pustí šťavu. (vynikajúce je pridať aj čili papričku, no ja kvôli mojim maličkým stravníkom nemôžem)

  3. 3

    Keď je všetko mäkké, pridám čierne korenie a cesnak. Hotovo :-) A klasika ... buď ryža, chlebík, zemiačiky ...alebo ako ja zeleninový šalát :-)

Diskusia k receptu

cesminaz
Presne takto isto robi aj moja mama,len ona da na konci este stipku majoranu do toho.Ja to tiez lubim,len ked spravim,tak si to jem sama :-( kedze mi deti pecienku ani citit nemozu :-))
ela77
@perinbabba , robím ju stiež s takými surovinami, len pridám ešte bazalku a ak nezabudnem tak medvedí cesnak z mrazáku, ale posypem ju jemne hneď na začiatku polohr. múkou, je potom pri dusení v tej zahustenej šťave jemnejšia. Predtým som robila klasiku, cibuľka a majorán, ale tá paprika a paradajka tomu dajú inú chuť a zjemnia ju. Mala som stravníkov na návšteve, ktorí to nejedia, lebo je to pečienka, tak som ju rozmixovala takú urobenú s maslom a dala na chlebík na raňajky a len sa tak zaprášilo po nej.@cesminaz skús ju tiež po udusení rozmixovať s maslom na nátierku. Je určite lepšia ako tie umelé konzervové paštiky, ktoré už nekupujem možno 15 rokov.

eldina
robím podobne, len na "suchší" spôsob, dám do palacinky, na to tatársku a k tomu zeleninu...mňam
jozka2
velmi dobry recept,stale nejaka nova inspitacia.
lianka
Ja pridávam na pol kg pečienky aj jedno stredné jablko, buď postrúhané, alebo na kocky pokrájané , pečienka to vstrebe a zjemní ju.
perinbabba
Dakujem :-) práve pre toto milujem varechu, k obyčajnému receptu dostanem toľko skvelých vylepšení, že už sa teším ako urobím túto dobrotu znovu :-)))) I keď nátierku asi netihnem ... lebo mi to hneď zjedia :-))) to jabĺčko pridávaš kedy?
A dať to do palacinky ? nabudúce skúšam, ryža mi už ide hore krkom :-))))
Majoránku nabudúce pridám určite ... juj mňam
takina48
zaujímavé, ukladám do KK.. i ja dávam jabĺčko postrúhané k pečienke..
lianka
Pre @perinbabba.Urob ím si základ z cibule, ktorú posmažím do sklovita, pridám za malú lyžičku červenej papriky, následne pečienku a keď sa zatiahne pridám jablko, ono sa v tej pečienke stratí ale je jemnejšia, zahustí ju a je aj dietnejšia, nakoniec ju posolím, pridám trošku ml. čierneho korenia /ani nemusí byť/ a majoránku. Podávam s tarhoňou alebo cestovinovou ryžou. My s lečom nemôžeme, je to trošku ťažšie na žalúdok, inak dobré pre toho kto je zdravý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia