Pečené zemiačky s cottage cheese a kaviárom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Pečené zemiačky s cottage cheese a kaviárom
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 ks malé
 čerstvé
500 g
120 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Dáme piecť do pahreby alebo na gril. Upečené zemiaky vyberieme, prstami stlačíme tak, aby na vrchu praskli.

  2. 2

    Osolíme a okoreníme. Na ne dáme vrstvu cottage cheese, celú pažítku a kaviár.

  3. 3

    Náš tip: Pažítka je dôležitý zdroj vitamínu C a obsahuje veľa karoténu. Podporuje trávenie, povzbudzuje chuť k jedlu a znižuje krvný tlak.

Diskusia k receptu

evanaaa
Veľmi pekné, tie zemiačka ma lákajú,ale ......ten kaviár, my chudáci, kde ho a naň vezmeme? Ešte že sa dá aj bez neho.
zdezda
:-) máš pravdu evanaaa, určite sú výborné aj bez kaviáru, stačí morská soľ :-)
marienka44
Ja vidim na obrazku aj vnat kôpru. Pazitka obsahuje aj zelezo. Asi spravim, ale v rure na pekaci. Dakujem za recept.
tinca
tak ten kaviár by mi tam vôbec neabsentoval
bozulka
@evanaaa , ten kaviár nemusí byť s jesetera alebo vyzy,na ten asi určite nemáme,ale celkom chutí aj s lososa alebo inej menej drahej ryby.Ja viem,že to nieje ono,ale pri troške fantázie....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia