
Bylinková nátierka
Na rodinných oslavách sa u nás často vyskytujú nátierky, tak som hľadala nejakú, čo sme...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Cícer
Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej...

Pikantná paprika s hrozienkami na zimu
Tento recept na výbornú papriku v pikantnej podobe tiež pochádza z Maďarskej kuchyne. tiež som ju...

Jednoduchý bezmúčny koláčik
Tak a kto si dá so mnou kávičku? A k nej aj takýto úplne jednoduchý bezmúčny koláčik...

Ľahká rybacia polievka
Keďže som opatrovala postupne moje vnučky, vymýšľala som pre ne jedlá, aby sme nevarili vždy...

Polentové veže
Na 100g polenty nechajte zovrieť 400ml vodovodnej vody (alebo podľa návodu na vrecku). Vodu osoľte...

Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...

Zajačie stehno na gaštanoch
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

Zemiakové pagáčiky
Zemiaky postrúhame a všetko spolu spojíme. Necháme na 1 hodinu odpočívať na telom mieste.

Nepečená roláda z BB pudingového prášku
Babička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu...

Kapustový šalát s orechami a žeruchou
Žeruchy som nasiala driečne, tak šalátikujem. Recept som našla na nete...

Strukovinový šalát s hubami a kyslou kapustou
Šalát plný zdravia z červených fazulí, šošovice, šampiňónov a kyslej kapusty zakvapnutý olejom a octom....

Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou
Dobrý sused mi dal veľkú cuketu, čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať, ale som ju využila...

Gaštanové cupcakes
Recept na gaštanové cupcakes pre lenivých, kto je šikovnejší, či snaživý, môže si pyré...

Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....

Cukinovo-patizónové maffinky
Kedže je sezona cukin, patizonov a mám ich neurekom z troch korenov... upiekla som vyborné maffinky....

Orechové špirálky
Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne...

Bielková roláda s kakaovým krémom
Z bielkov vyšľaháme sneh a pridávame doň cukor, vyšľaháme dohladka. Do snehu pridáme roztopené vychladnuté...

Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...

Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...

Pečené cherry paradajky
Ak máte ešte posledné cherry paradajky v záhradke, tak šup s nimi na plech do...

Džem z jahôd, rebarbory a malín
Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g)....

Orechový encián
Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.

Základný recept na snehové cesto
Naučíme vás pripraviť dokonalé snehové cesto, ktoré je základom mnohých obľúbených zákuskov....

Svokrine tlapky
Tieto tlapky mám od svokry robia ich už roky a já som zdedila recept . Vždy...