Foto: johaneska
Lahodný koláč, ktorý chutí výborne so šľahačkou, zmrzlinou alebo mandľovým maslom. Ovocie nesmie chýbať...
9-12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo si vyšľaháme spolu s cukrom a postupne pridáme žĺtky a mlieko.
- 2
V druhej mise si zmiešame všetky sypké suroviny: muku, pomleté mandle, kypriaci prášok a matcha. Zmes vmiešame do krému z masla.
- 3
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne primiešame do cesta. Pečieme v predohriatej rúre pri 170 stupňoch 45-50 minut.
- 4
Koláč necháme vychladnúť v rúre. Tak ako aj pri cheesecake aby zmenou teploty sa neprepadol.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu