Foto: jenni
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 3/4 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
2,5 PL |
|
2 - 3 PL |
|
2 PL |
|
50 - 70 g |
|
40 ml |
|
100 ml |
|
3 - 4 ČL |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame všetky hladké suroviny - múku, prášok do pečiva, soľ, trstinový cukor a pridáme vanilkový struk.
-
2
Do mlieka pridáme jablčný ocot a premiešame. Mlieko spolu s olejom vmiešame do sypkej zmesi a mixérom vymixujeme hladké cesto.
-
3
Plech na muffiny si vyukladáme košíkmi a do každého košíčku nalejeme približne 3 PL cesta. Koláče pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov.
-
4
Kým sa upečené koláče chladia, pripravíme si krém. Do 50 ml mlieka pridáme 2,5 PL zlatého klasu a poriadne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Mlieko prelejeme do hrnca, pridáme trstinový cukor a mandľovú smotanu a varíme na miernom ohni, kým sa nám nevytvorí pudingová zmes. DO vychladnutej pudingovej zmesi pridáme asi 50 g alsanu a vymiešame krém. Ak sa vám bude zdať krém príliš hustý, pridajte ešte maslo. Nakoniec pridajte práškový cukor podľa chuti a škoricu a dôkladne premiešajte. Zdobičku na krém naplníme a ozdobíme koláčiky.
Diskusia k receptu