Vitamínový punčový zákusok s LianaVitom malina
Foto: potravinarskavyrobaliana
Punčový zákusok obohatený o vitamíny.
Suroviny
Svetlá piškóta: | |
8 ks |
|
8 PL |
|
2 bal. |
|
8 PL teplá |
|
8 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Malinová piškóta: | |
6 ks |
|
6 PL teplá |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Sirup: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
75 g |
|
100 ml |
|
Poleva: | |
1 bal. |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
Ďalej potrebujeme: | |
|
Postup
-
1
Svetlá piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridáme teplú vodu a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a Zlatým krémom. Na koniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
- 2
Malinová piškóta: Žĺtky vyšľaháme s malinovým LianaVitom a lyžicou kryštálového cukru. Zvyšný postup ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
- 3
Sirup: Vodu s cukrom necháme prevariť a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme malinový LianaVit a rum.
- 4
Svetlú piškótu prekrojíme na polovicu. Spodný plát natrieme džemom, priložíme malinovú piškótu a polejeme sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát piškóty.
- 5
Nakoniec natrieme punčovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
- 6
Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v svetlej piškóte vymeníme polohrubú múku za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok, v malinovej piškóte vymeníme polohrubú múku za 6 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.
- 7
Viac o vitamínovom nápoji na www.lianavit.sk
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu