
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....

Ucha s mäsovými knedličkami
Ucha, ruské pomenovanie rybacích polievok. V Rusku existuje niekoľko desiatok týchto receptov, ale rovnako...

Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Bublanina je skvelý a rýchly nápad, ako spotrebovať ovocie, ktorého máte veľa v záhradke alebo...

Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

Zelený detox
Uhorku ošúpeme a nakrájame na kúsky (dala som asi 10 cm dlhý kúsok uhorky). Jablko zbavíme...

Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom
To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

Kakaová omeleta
Dostala som úžasnú knihu v ktorej som našla tento recept. Neváhala som a hneď som ho...

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

Rebarborové jablká
... hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni...

Citrónové vajíčko s ovocnou salsou
Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote...

Kapor s trikolórou pečených paprík
Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Vajíčkový šalát so žeruchou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.

Luxusný pomarančový minicheesecake
Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny...

Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob
S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

Mrkvové rezy
Robievame ho doma a je veľmi chutný. Používame len tento recept na Mrkvové rezy. Zatiaľ...