Pstruh na krúpach a cvikle fotorecept

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 4. septembra 2015
Pstruh na krúpach a cvikle (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
300 ml
300 ml
200 g
50 g
50 ml
100 ml
60 g
100 g
150 g biela časť
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Pstruhy vykostíme a pomocou pinzety vyberieme kosti. Trupy dobre poumývame, dáme do hrnca s očistenou cibuľou, feniklom, pórom, novým korením, bobkovým listom a uvaríme rybací vývar. Hotový vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na tretinu, pridáme biele víno a opäť zredukujeme na tretinu, pridáme smotanu a zredukujeme na tretinu. Hotovú omáčku už iba osolíme a okoreníme.

  2. 2


    Krúpy prepláchneme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené krúpy zmiešame s cviklovou šťavou a zahustíme maslom, osolíme a okoreníme. Cviklu umyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu spolu s maslom, rascou, soľou a pečieme v rúre domäkka. Po upečení cviklu ošúpeme, nakrájame na ľubovoľné tvary, pokvapkáme malinovým octom a medom, soľou a korením.

  3. 3


    Filety zo pstruha osušíme a pečieme na panvici vždy najprv kožou dole, aby bola chrumkavá, a potom z opačnej strany.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: