Pstruh na krúpach a cvikle fotorecept
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 4. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruhy vykostíme a pomocou pinzety vyberieme kosti. Trupy dobre poumývame, dáme do hrnca s očistenou cibuľou, feniklom, pórom, novým korením, bobkovým listom a uvaríme rybací vývar. Hotový vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na tretinu, pridáme biele víno a opäť zredukujeme na tretinu, pridáme smotanu a zredukujeme na tretinu. Hotovú omáčku už iba osolíme a okoreníme.- 2
Krúpy prepláchneme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené krúpy zmiešame s cviklovou šťavou a zahustíme maslom, osolíme a okoreníme. Cviklu umyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu spolu s maslom, rascou, soľou a pečieme v rúre domäkka. Po upečení cviklu ošúpeme, nakrájame na ľubovoľné tvary, pokvapkáme malinovým octom a medom, soľou a korením.- 3
Filety zo pstruha osušíme a pečieme na panvici vždy najprv kožou dole, aby bola chrumkavá, a potom z opačnej strany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu