Kapustný list plnený jahňacinou a krúpkami
Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 15. júla 2013
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 15. júla 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Na hlávke kapusty narežeme pätky listov pri hlúbiku. Upravenú hlávku vložíme do vriacej vody. Asi po polminúte hlávku vyberieme na podložku a odoberieme vrchné listy. Postup opakujeme, kým listov nie je dostatočný počet. Vyrežeme z nich tvrdší hlúbik.
- 2
V kapustovej vode uvaríme krúpky. Jahňacie mäso na hrubšie zomelieme alebo pokrájame na veľmi malé kocky. Na masti pripravíme cesnakovo-cibuľový základ. Pridáme jahňacie mäso a spolu pomaly restujeme, takmer dusíme.
- 3
Krúpky a takmer mäkké mäso osolíme, okoreníme a dobre premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Z listov tvarujeme kornúty, ktoré plníme touto zmesou. Pripravené kornúty potrieme masťou, mierne prikoreníme a ugrilujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu