Kapustný list plnený jahňacinou a krúpkami

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 15. júla 2013
Kapustný list plnený jahňacinou a krúpkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
400 g
125 g
350 g
50 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Na hlávke kapusty narežeme pätky listov pri hlúbiku. Upravenú hlávku vložíme do vriacej vody. Asi po polminúte hlávku vyberieme na podložku a odoberieme vrchné listy. Postup opakujeme, kým listov nie je dostatočný počet. Vyrežeme z nich tvrdší hlúbik.

  2. 2

    V kapustovej vode uvaríme krúpky. Jahňacie mäso na hrubšie zomelieme alebo pokrájame na veľmi malé kocky. Na masti pripravíme cesnakovo-cibuľový základ. Pridáme jahňacie mäso a spolu pomaly restujeme, takmer dusíme.

  3. 3

    Krúpky a takmer mäkké mäso osolíme, okoreníme a dobre premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Z listov tvarujeme kornúty, ktoré plníme touto zmesou. Pripravené kornúty potrieme masťou, mierne prikoreníme a ugrilujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia