
Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....

Silvestrovské zmrzlinky
Tortové oplátky naparíme nad hrncom. Trochu vody v širokom hrnci dáme jemne zovrieť, navrch uviažeme čistú...

Quinoa s brokolicou a tekvicovou šupkou
Jednoduché, rýchle, výborné a krásne farebné :-)

Salámové růžičkové koláče
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek, do kterého...

Novoročná likérová bábovka
Vajcia s cukrom vymiešame, pridáme tuk, múku(hladká a polohrubá 1:1), prášok do pečiva a vajcový likér...

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou
Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy....

Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...

Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...

Luxus z Jadranu
Zmes zeleniny s uhorkou a fazuľou je ideálnou kombináciou pre letné šaláty a milovníkov pikantných chutí...

Hubový nákyp s Tofu
Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...

Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...

Zapekané ovocie
Ani neviem, kde som vyčítala recept na zapečené ovocie s bielou čokoládou. Úprimne, biela...

Broskyňová bublanina
Pripravíme si suroviny. Vyšľaháme si žĺtka s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, pridáme olej,...

Čokoládový koláč od babičky
je to veľmi chutný a jednoduchý koláč. Dúfam že vám bude chutiť :)

Grilovaný kapr pro celou rodinu
V mých nespavých nocích, kdy se zmítám mezi bdělým stavem a polospánkem, mne napadají ty...

Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...

Rýchla hubová polievka na ázijský spôsob
... keďže milujem huby na akýkoľvek spôsob a hlavne polievky, raz som si zložila recept z toho...

Šparglová krémová polievka
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a dáme variť na cca 10-15minút. Vodu málinko osolíme. Medzitým...

Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Hrášková nátierka
Jemná, lahodná nátierka - pre mňa bola chuťovým prekvapením, keď som ju prvýkrát ochutnala na jednej akcii v našom meste....

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Zelerová nátierka
Obielime stredne veľký zeler uvaríme ho do polomäkka (cca 10 min).

Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Koláč s čučoriedkami a citrónovým krémom
Koláč s obľúbenými modrými bobuľkami čučoriedok sme ešte zlepšili lahodným citrónovým krémom. Dokopy je to výborný...