Zmrzlinové kolieska majstra klaviristu

Ivan Klčovský
šéfkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 3. júna 2014
Zmrzlinové kolieska majstra klaviristu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zmrzlina:
2 ks
100 g
200 g
80 g
100 ml
Keksíky:
2 ks
50 g
štipka
180 g
štipka
1 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    <b>Keksíky:</b> Všetky suroviny dobre premiešame a tým zhotovíme zmes potrebnú na výrobu keksov. Konzistencia cesta je ako rezancové cesto. Hotovú hmotu rozvaľkáme a za pomoci okrúhleho vykrajovadla vykrojíme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata.

  2. 2

    <b>Zmrzlina:</b> Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme trstinový cukor. Bielkovú zmes premiešame s tvarohom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do masy pridáme čerstvé ovocie.

  3. 3

    Touto pripravenou masou spájame po dva vychladené keksíky a potom všetky dáme zmraziť. V mrazničke ich necháme približne hodinu a potom môžeme podávať.

Diskusia k receptu

misa1
:-(...naozaj 10PL olej?...tak sa pokusam o tento recept, ale plava mi v oleji valcek na cesto, doska na cesto, v trube sa keksiky tvaria, ze sa udusili olejom...a to som ich uz medzicasom osusila papierovou utierkou. :-(....som smutna...uvidim ako to dopadne, lebo na obrazku to vyzera krasne....ale nevzdavam sa....dufam, ze aspon ta zmrzka bude mnam. :-))
tiginko
napísala som redakcii nech overia množstvo oleja, aj mňa by to zaujímalo. Podľa mňa ide o preklep a asi tam má byť len 1 PL oleja
1x misa1
hanka56
no když si přečtete recept, že těsto vypadá jako rezancové, tak tam určitě bude 1 PL oleje. Těch 10 je asi překlep. Aspoň si to myslím.
Zmrzlina na obrázku vypadá dobře




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia