Zmrzlinové kolieska majstra klaviristu
Ivan Klčovský
šéfkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 3. júna 2014
šéfkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 3. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Zmrzlina: | |
2 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
100 ml |
|
Keksíky: | |
2 ks |
|
50 g |
|
štipka |
|
180 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
<b>Keksíky:</b> Všetky suroviny dobre premiešame a tým zhotovíme zmes potrebnú na výrobu keksov. Konzistencia cesta je ako rezancové cesto. Hotovú hmotu rozvaľkáme a za pomoci okrúhleho vykrajovadla vykrojíme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
- 2
<b>Zmrzlina:</b> Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme trstinový cukor. Bielkovú zmes premiešame s tvarohom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do masy pridáme čerstvé ovocie.
- 3
Touto pripravenou masou spájame po dva vychladené keksíky a potom všetky dáme zmraziť. V mrazničke ich necháme približne hodinu a potom môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zmrzlina na obrázku vypadá dobře