
Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....

Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...

Vanilka & whisky guľôčky
Potrebujeme: 130 g bielej čokolády, 50 ml smotany na šlahanie, 1 PL práškového cukru, ...

Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda,...

Ryba bez kostí
Tento krát niečo zložitejšie, ale oči sa určite potešia. Pripravujem ho vtedy, keď...

Jahodový likér /rýchly/
sezóna jahôd sa blíži, teplé večery taktiež-a toto príde vhod, len tak- pri klábosení s priateľkami....

Chlieb v mäsovom obale
Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi...

Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...

Trojité potešenie
Zase niečo populárne z Chorvátska. Tento zákusok sa mi veľmi páči, nie je s ním...

Višňovo-šľahačkový rez
cesto: Vajíčka si rozdelíme, bielky vyšlaháme na tuhý sneh, k žltkam pridáme kryštálový cukor a vyšlaháme na penu...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Luxus z Jadranu
Zmes zeleniny s uhorkou a fazuľou je ideálnou kombináciou pre letné šaláty a milovníkov pikantných chutí...

Celozrnné tekvicové bochníky
chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!

Hrianky s hráškovým pyré
Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Hrianka so zemiakovým šalátom
Šalát: zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme,...

Jednoduchý orechový koláč s malinami
Vyšľaháme vajíčka s cukrom, mliekom a olejom. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva...

Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty....

Zapečený Hermelín
PLNKA (šunka , slanina , šampiny, cesnak , cibula, paprika, paradajka, korenie, sol, ) ...

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...

Obrátený mandarínkový koláč s trojakou čokoládou
Výborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády....

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Paleo plnené papriky mäsom a brokolicou so sladkým zemiakom
Sama sa učím a trochu aj vymýšlam nové paleo recepty a tento je výborný.