
„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Rýchle chutné bravčové mäsko
Takto som pripravovala mäsko pomocníkom pri stavbe domu, ked som prišla z práce o 16hod...

Raffaelo bez lepku
Niektoré sladkosti si nemusíte kupovať, dajú sa pripraviť aj doma. Obľúbené Raffaelo guľky s mandľami...

Bôčiková kniha
... je něco jako bůčková roláda, ale jinak. Nakrájená na plátky, ozdobená...

Rohlíčky s prekvapením
je to veľmi starý recept... na ktorý som si zaspomínala (na podnet mojej susedky-ktorej náramne...

Domáci výborný chlebík
Viem, že už je tu receptov na chlebík veľa ale dnes som natrafila na internete na...

Vyprážané korbáčiky z ovčieho syra
Syrové korbáčiky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.

Pečienková lekcia
Toto jedlo ma prekvapilo. Pravdupovediac, poriadne som ho podcenila. Keď som po prvýkrát videla...

Raňajky pre nežnú....
Nežná revolúcia zmenila náš život od základov. Na výročie tohto výnimočného dňa sme si urobili aj výnimočné...

Letný cestovinový šalát
Tento recept mám od kolegu, ja ho robievam aj v zime, síce z čerstvej zeleniny,...

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Banánová mňamka
Ponorným mixérom rozmixujeme banány na kašu pridáme do vyšľahanej šľahačky spolu s vanilkovým a práškovým cukrom...

Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...

Hubník
Je čas pochváliť sa so zásobami sušených hríbov :-) a ponúknuť príjemnú návštevu.

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

Chrumkavé kura zo zeleninou
často robievam takto kura , niekedy dám čerstvú zeleninu a mrazenú obmieňam ...

Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...

Zdravý štart do nového dňa (fotopostup)
Raňajky naše každodenné. Raňajky ktoré Vám dodajú energiu, s ktorou vydržíte až kým nepôjdete na...

Mandľové rezy s bielym makom
Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol....

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

Prerobený sójový austrálsky rezeň
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň,...

Citrónový koláč
Koláč som robila podľa návodu a to čo mi vzniklo som odfotila. Nevyzerá lákavo, ale je dobrý,...