Štrachanda fotorecept
Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 8. augusta 2013
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 8. augusta 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
20 - 30 g |
|
2 - 3 PL |
|
1 - 2 ks |
|
60 - 80 g (alebo hrubá múka) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
150 g (alebo údené mäso) |
|
1 PL |
|
na vysypanie pekáča |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme asi na 10 – 12 minút do zmesi z vajca, smotany a krupice. Oškvarky alebo údené mäso nasekáme a spolu s jemne nakrájanou cibuľou zľahka opražíme. Pridáme soľ, cesnak, rascu, majorán a zázvor.- 2
Pekáč vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Po celej ploche pekáča rozložíme na plátky nakrájanú polovicu uvarených zemiakov. Pridáme zmes osmažených oškvarkov a prekryjeme zvyškom zemiakov.- 3
Zapečieme a potom prelejeme zmesou s namočenými hubami. Zvoľna dopečieme. K štrachande je najlepšie podusiť kapustu a uvariť údenú krkovičku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vrch Ďumbier
Publikované: 21.1.2009
Je najvyšším vrchom Nízkych Tatier. So svojou výškou (2 043 m n. m.) sa týči v karpatskom hrebeni medzi Chopkom (2 024 m n. m.) a sedlom Čertovica (1 238 m n. m.). Jeho názov ľudia odvodili od rastliny, ktorej korienky sa používali pri príprave pokrmov ako korenie a tiež na rôzne lektvary v ľudovom liečiteľstve. Môžete ho poznať aj pod menom zázvor.