Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle

janikbj - fotkajanikbj, 7. marca 2013
Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle
Foto: janikbj

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mrkvu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme a nakrájame si na tenučké plátky kúsok čerstvého zázvoru (na 1 porciu počítam asi 1 strednú mrkvu a asi 5mm kúsok zázvoru). Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zázvor a mrkvu, môžeme jemne posypať kari korením, osoliť a prikryté chvíľu dusíme. Nie dlho, len tak,aby mrkva ostala chrumkavá.

  2. 2

    Na druhej panvici si na roztopenom masle opražíme na plátky nakrájané šampiňóny. Neprikrývame, opekáme do chrumkava. Osolíme.

  3. 3

    Na grilovacej panvici si ugrilujeme tofu prekrojené vodorovne na 2 pláty. Údené tofu netreba pred grilovaním vobec ochutiť ani soliť, má svoju chuť :-)

Diskusia k receptu

violeta
toto je dokaz, ze aj zdrave jedlo moze vyzerat dobre :-D
elysa
hneď by som si dala,uložím,urobím...
masa80
Tofu zbožnujem, další super recept, dakujem.
janikbj
ďakujem, dievčenc :) je to úplná bleskovka, moja obľúbená večera v poslednej dobe. keď nemám huby, zvyknem tú mrkvu posypať nasucho opečenými slnečnicovými semienkami :-)
paploska
takže práve sme večerali :-) a bolo to skvelé. robila som to na ghí a nemala so kari, tak som tam dala len kurkumu a bolo to naozaj veľmi chutné jedlo :-)
janikbj
@paploska , :-) teším sa veľmi, že si vyskúšala a hlavne, že chutilo. čo sa kari týka, tiež používam len keď mi niekto donesie zo zahraničia nejaké lepšie, to čo dostať u nás mi nechutí. takže i bez kari je to v pohodičke .-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia