Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle
Foto: janikbj
Postup
-
1
Mrkvu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme a nakrájame si na tenučké plátky kúsok čerstvého zázvoru (na 1 porciu počítam asi 1 strednú mrkvu a asi 5mm kúsok zázvoru). Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zázvor a mrkvu, môžeme jemne posypať kari korením, osoliť a prikryté chvíľu dusíme. Nie dlho, len tak,aby mrkva ostala chrumkavá.
- 2
Na druhej panvici si na roztopenom masle opražíme na plátky nakrájané šampiňóny. Neprikrývame, opekáme do chrumkava. Osolíme.
- 3
Na grilovacej panvici si ugrilujeme tofu prekrojené vodorovne na 2 pláty. Údené tofu netreba pred grilovaním vobec ochutiť ani soliť, má svoju chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu