Medové stromčeky

orchidea - fotkaorchidea, 11. decembra 2011
Medové stromčeky
Foto: orchidea

... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri súprave na vianočný stromček, ktorú som kúpila.

Suroviny

160 g
1 ks menšie
50 g
40 g
1 KL
štipka
štipka
Poleva:
1 ks
140 g




Postup

  1. 1

    Všetky potrebné časti na vykrojenie stromčeka som použila z kúpenej súpravy a samozrejme aj recept bol priložený. Zo surovín som vypracovala cesto a odložila na 2 hodiny do chladu. (Môže odpočívať aj 14 dní). Potom som cesto rozvaľkala na 2-3 mm a vykrojila: 8 hviezd rôznych veľkostí, hviezdičku, balíčky a krúžky, ktoré sa vkladajú medzi hviezdy pri zostavovaní samotného stromčeka.

  2. 2

    Všetko som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a pri 160 stupňoch som piekla 9 minút. Poleva: suroviny na polevu dobre vymiešať do hladka a leskla. Samozrejme zdobenie som prenechala dcére.

  3. 3

    Množstvo cesta je na dva stromčeky, preto som vykrojila všetko dvakrát. Stojan je iba na jeden stromček, takže druhý stromček som už skladala ukladaním a zliepaním už vyzdobených hviezd a koliesok na seba bielkovou polevou.

Diskusia k receptu

marianne69
na toto sa chystam uz dost dlho a este som nespravila,lebo hviezdicky mam jednu velkost:-)musim dokupit...velmi sa mi to paci
violetacamorova
Máš ich pekné, ja som cez týždeň tiež upiekla hviezdy rôznych veľkostí na takýto stromček tak som sa nechala inšpirovať tvojou výzdobou, ďakujem!
cica2
nádherne sa ti vydarili, šikulka!:-))
edinoz
Stromčeky sú krásne, len pochybujem, či stačilo 15 Dg múky a 1 vajce na dva stromčeky. Nie je tam náhodou "preklep" ?
orchidea
V postupe je uvedené, že z cesta vykrojiť 8 hviezdičiek rôznej veľkosti, to znamená, že je to rozpis na jeden stromček...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia