Foto: orchidea
... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri súprave na vianočný stromček, ktorú som kúpila.
Postup
-
1
Všetky potrebné časti na vykrojenie stromčeka som použila z kúpenej súpravy a samozrejme aj recept bol priložený. Zo surovín som vypracovala cesto a odložila na 2 hodiny do chladu. (Môže odpočívať aj 14 dní). Potom som cesto rozvaľkala na 2-3 mm a vykrojila: 8 hviezd rôznych veľkostí, hviezdičku, balíčky a krúžky, ktoré sa vkladajú medzi hviezdy pri zostavovaní samotného stromčeka.
- 2
Všetko som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a pri 160 stupňoch som piekla 9 minút. Poleva: suroviny na polevu dobre vymiešať do hladka a leskla. Samozrejme zdobenie som prenechala dcére.
- 3
Množstvo cesta je na dva stromčeky, preto som vykrojila všetko dvakrát. Stojan je iba na jeden stromček, takže druhý stromček som už skladala ukladaním a zliepaním už vyzdobených hviezd a koliesok na seba bielkovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu