Krémová cibuľačka

johaneska - fotkajohaneska, 25. júla 2016
Krémová cibuľačka
Foto: johaneska

Lahodná krémová polievka vhodná nielen na obed, ale kľudne aj na večeru a do každého počasia.

4
porcie
15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks veľká
2 ks
2 ks veľká
5 ks
2 PL
1 PL
1 l BIO
štipka
2 plátky (alebo parmská šunka)
2 PL strúhaný 30 % (alebo mozzarella)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kolieska a skaramelizujeme na oleji s cukrom do hneda. Zalejeme vývarom, pridame nakrájanú mrkvu, zemiaky, korenie a podľa chuti dosolíme.

  2. 2

    Varime kým nezmäkne mrkva so zemiakmi. Následne rozmixujeme do hladka, pridame smotanu a necháme spolu prevrieť.

  3. 3

    Na panvici si opražíme prosciutto a na zvyšnom výpeku nakrájanú cibuľku. Posypeme syrom, pridame cibuľku a plátok upečeného prosciutta.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@Mamatata2 (25.7.2016 21:02)

urcite je mozne vymenit aj za normalne suroviny a ked uz cukor, tak skor trstinovy a normalna smotana nezaskodi :) ja ked nemam doma akurat ryzovu alpro smotanu tak pouzivam slahacku na slahanie 33%

Pridaj komentár k receptu: