Rebarborovo - jahodový koláč

cenculka30 - fotkacenculka30, 30. mája 2011

Množstvo surovín je na malý plech (20x30)

40 minút
príprava
40 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Cesto 1:
1 ks
125 g
200 g
2 PL
2 PL
Cesto 2:
3 ks
4 PL
4 PL
Plnka:
400 g
4 PL
1 plechovka (400ml)
300 ml
200 ml
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto 1: Z múky, vajíčka, masla, mlieka a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 30 minút odpočinúť.

  2. 2

    Jahodovú šťavu, mlieko a zlatý klas zmiešame a uvaríme hustý puding. Pripravíme si Cesto 2: Vajíčka s cukrom vyšľaháme pridáme muku a premiešame.

  3. 3

    Cesto z chladničky vyvaľkame, popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 7-10 minút vyhriatej na 200°C. Na predpečené cesto poukladáme jahody, očistenú a nakrájanú rebarboru zmiesanu s cukrom. Zalejeme pudingom a na puding vylejeme cesto 2. teplotu znížime na 180°C a pečieme 25 - 30 minút.

    Rebarborovo - jahodový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Hotový koláč.

    Rebarborovo - jahodový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dobrý koláč,,, môžem urobiť, jahody aj rebarboru mám...
Ukladám, lebo ja raz budem mať záhradu a v nej jahody a rebarboru. Určite.
v sobotu dozreju jahody a rebarbora by uz tiez mohla dorast, takze receptik sa mi hodi