Množstvo surovín je na malý plech (20x30)
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200-180 °C
na 200-180 °C
Suroviny
| Cesto 1: | |
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Cesto 2: | |
| 3 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 4 PL |
|
| 1 plechovka (400ml) |
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesto 1: Z múky, vajíčka, masla, mlieka a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 30 minút odpočinúť.
- 2
Jahodovú šťavu, mlieko a zlatý klas zmiešame a uvaríme hustý puding. Pripravíme si Cesto 2: Vajíčka s cukrom vyšľaháme pridáme muku a premiešame.
- 3
Cesto z chladničky vyvaľkame, popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 7-10 minút vyhriatej na 200°C. Na predpečené cesto poukladáme jahody, očistenú a nakrájanú rebarboru zmiesanu s cukrom. Zalejeme pudingom a na puding vylejeme cesto 2. teplotu znížime na 180°C a pečieme 25 - 30 minút.
- 4
Hotový koláč.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Hubata, ja by som ti tak veľmi dopriala túzáhradku, nech sa ti to konečne splní, vidím, ako po nej túžiš. Ja som tiež chcela a keď sme ju mali, spolu so švagrinou, musela ju predať, práve ke&ď sa začalo dariť.