Rebarborové tiramisu fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. mája 2011
Rebarborové tiramisu (fotorecept)
Foto: dorisa

Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g olúpaná
60 g
250 g
250 g (alebo Mascarpone)
100 ml
150 g
1 balíček okruhle
1 balíček
2 PL na posyp




Postup

  1. 1

    Suroviny na koláčik.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebarboru olúpeme a nakrájame nadrobno.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajničky dáme maslo, na ňom udusíme rebarboru. Potom zmäknutú roztlačíme na kašu.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky dáme Ricottu, tvaroh, cukor a pomarančovú šťavu.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny v miske zmiešame....

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridáme rebarborovú hmotu a opätovne premiešame.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zoberieme si zapekaciu misu, vyložíme ju foliou. Dlhé piškoty kladieme na dno v radoch.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na piškoty nalejeme polovicu zmesi.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Znova dáme ďaľšiu vrstvu piškót, tentokrát okrúhle, a znova na ne dáme ostatok zmesi. Na koniec dáme na vrch podlhovasté piškoty.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Celý koláčik potom posypeme kakaovým práškom cez sitko.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na druhý deň nakrájame a možeme pozvať kamarátky.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ancicka
Receptíkov na tiranisu mám viac,ale s rebarborou ani jeden.
hubata
Ako sa pekne napili tie piškóty tou rebarborovou zmesou, myslela som si keď som to čítala či to nebude riedke. Ale nie je. Už sa teším až budem mať záhradu - lebo ja ju raz budem mať - aby som tam mohla mať aj rebarboru. Musím si toto uložiť.
vierik
Krásny receptík,rada by som sa nechala pozvať :-)Vyskúšam,už je v KK...
dorisa
@3sandra3 Nie, v recepte malo byť ešte 3PL do rebarbory, ale zdalo sa mi to veľa, dala som len to, čo je v rozpise. Je kyslasto-sladučký, ale podľa mňa kvoli tým dlhým piškotam, tie sú sladšie ako okrúhle. Bola tu aj kamoška @bejaja , ochutnala, vravela, že je výborný:) dakujem za komentárik aj @ancicka.
dorisa
@hubata , je to riedke, a tá pomarančová šťava sa asi vpije tak,ako keď sa pri iných receptoch na tiramisu namáčaju v rume , alebo nejakom inom alkohole. @vierik , príd, budeme na chate , je to trocha bližšie k tebe:) Ďakujem za komentáre. A musím sa priznať,že ja osobne klasické tiramisu nemusím, pripadá mi to mdlé. Aj tohoto som sa bála, ale chuť ma samu prekvapila.
bejaja
mňam, skutočne bol výborný,@ 3sandra3, vôbec nebol málo skladký, vyskúšaj.. zaujimavý a výborný....
anina43
páči sa mi, ako dokážeš riskovať a vytvoriť koláčik z netradičných surovín. Tiramisu z rebarbory ? a predsa bol super, chutný a osviežujúci.ako sa poznám, neodvážila by som sa do takejto kombinácie. preto ti ďakujem, že si recept zverejnila a krásne pofotila, určite vyskúšam keď zoženiem rebarboru
evas13
Dorisa aj mne sa páči toto tiramisu, len na rebarboru musím na trh. A hlavne, že tam nie je šľahačka a žĺtka.
elisticka
Vlasti ty si sa minula povolanim:-))si rodena cukrarka-kucharka...zaujimavy receptik nepresladeny veru by som si dala no rebarboru som nevidela vcera v obchodakoch...ak sa mi podari zohnat hned vyskusam :-)).inak @evans13 ma pravdu ja by som sa tiez bala toho zltkoveho tiramisu ja ho robievam z banoveckej neochutenej natierky a to je tiez fantasticke ....mozno ho niekedy urobim a zverejnim.....
cica2
si velmi šikovná, obdivujem tvoje skvelé nápady, vždy vytvoríš krásny a zaujimavý zákusok! A verím že aj výborne chutí, škoda že sa nedá poslať cez pc:))
zzdravo
super, paci sa mi, musim vyskusat, ked zase rebarborka dorastie
babav
Rebarborove kolaciky mam velmi rada.Tvoj je urcite fajovy!
Ukladam ,vyskusam ;-).Ja casto peciem rebarborovy paj
(recept mam zverejneny), jednoduchy a velmi chutny.
hubarka35
no z rebarbory som nikdy nič nerobila,určite je moc chutný kolačik....Má%
hubarka35
no z rebarbory som nikdy nič nerobila,určite je moc chutný kolačik....Má%
hubarka35
no z rebarbory som nikdy nič nerobila,určite je moc chutný kolačik....Má%
coldbery
tiež som nikdy nerobila s rebarbory...ale skúsim...vyzerá dobre....:-))))
3sandra3
rebarboru má moja mama v záhrade, tak vyskúšam,,,vyzerá to byť fajn šťavnaté
jerica
@dorisa výborné,dnes robím aj ja z rebarbory,sezóna je v plnom prúde bola by škoda nevyužiť keď sa nám ponúka :-)) šťavnaté jemne kyselkasté osvieženie v puse , ukladám si :-))
pacik
Včera som piekla rebarborový koláč, ale toto určite vyskúšam, vyzerá to fantasticky :-)
evanaaa
Keď som dostala rebarboru, tak som ju vyhadzovala(!), nemala som potuchy, čo s ňou, teraz by sa mi zišla. Dokonca som dnes videla v Bille syr Philadelphia, o ktorom sa aj tu hovorilo, konečne je aj u nás, ale je drahý 125 g stojí asi okolo 1,60 e. Tento dezertík by som urobila, ak budem mať, čo treba. Zatiaľ si ho uložím.
hviezdickaz
taketo tiramisu nepoznam,takze ked pojdeme na rebarboru,uz viem,co vyskusam,okrem klasickeho kysnuteho kolacika :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia