Foto: dorisa
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.
porcií
príprava
Suroviny
500 g olúpaná |
|
60 g |
|
250 g |
|
250 g (alebo Mascarpone) |
|
100 ml |
|
150 g |
|
1 balíček okruhle |
|
1 balíček |
|
2 PL na posyp |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Rebarboru olúpeme a nakrájame nadrobno.
-
3
Do rajničky dáme maslo, na ňom udusíme rebarboru. Potom zmäknutú roztlačíme na kašu.
-
4
Do misky dáme Ricottu, tvaroh, cukor a pomarančovú šťavu.
-
5
Suroviny v miske zmiešame....
-
6
...pridáme rebarborovú hmotu a opätovne premiešame.
-
7
Zoberieme si zapekaciu misu, vyložíme ju foliou. Dlhé piškoty kladieme na dno v radoch.
-
8
Na piškoty nalejeme polovicu zmesi.
-
9
Znova dáme ďaľšiu vrstvu piškót, tentokrát okrúhle, a znova na ne dáme ostatok zmesi. Na koniec dáme na vrch podlhovasté piškoty.
-
10
Celý koláčik potom posypeme kakaovým práškom cez sitko.
-
11
Na druhý deň nakrájame a možeme pozvať kamarátky.
Ukladam ,vyskusam ;-).Ja casto peciem rebarborovy paj
(recept mam zverejneny), jednoduchy a velmi chutny.