Syrové pečivko

wero13 - fotkawero13, 7. júna 2012
Syrové pečivko
Foto: wero13

Príležitosť na posedenie s priateľmi sa vždy nejaká nájde. No a k dobrému vínku patria aj nejaké chuťovky pod zub. Ja mám rada toto Zobraziť celý popisPríležitosť na posedenie s priateľmi sa vždy nejaká nájde. No a k dobrému vínku patria aj nejaké chuťovky pod zub. Ja mám rada toto syrové pečivko, lebo sa pripravuje celkom jednoducho a chutí vynikajúco. Má jedinú chybu..veľmi rýchlo zmizne z taniera, preto odporúčam robiť dvojitú dávku :-)

10
porcií
30 - 40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1 balenie
1 ks (1/2 cerstvého a 1/2 margarín)
1 ks
1/2 ks
na hrot noža
1 KL
100 g strúhaný
50 - 100 g
  na potretie




Postup

  1. 1

    Z múky, syrokrému, masla, žĺtka, PDP, sódy bikarbóny a soli si vypracujeme cesto. Necháme odležať na chladnom mieste (najlepšie cez noc).

    Syrové pečivko - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň cesto znovu trochu prepracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Väčším poldecákom povykrajujeme asi pol cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Všetky kolieska potrieme vajíčkom a každé jedno zvlášť posypeme sézamom (pre menej trpezlivých - zavolajte niekoho, kto to posype za Vás :-) )

    Syrové pečivko - obrázok 2
  3. 3

    Teraz nasleduje vrstva strúhaného syru. Ja ho nastrúham nahrubo a potom ho ešte trošku posekám nožom. Takto sa syr pekne zmestí na koliesko a nič nepretŕča.

    Syrové pečivko - obrázok 3
  4. 4

    Posledná príde olúpaná mandľa (olúpať sa dajú veľmi jednoducho, a to tak, že ich na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody a potom scedíme. Palcom a ukazovákom pritlačíme na kraj mandle a pekne sa vylúpne). Ešte malá rada. Kolieska môžete naukladať celkom blízko ku sebe, lebo "povyskakujú" dohora - nezlepia sa dokopy. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.

    Syrové pečivko - obrázok 4

Diskusia k receptu

milamila
Tak takéto ja môžem, slané pečivko pečiem často, ale tento Tvoj vylepšený postup určite vyskúšam, veľmi pekne sa Ti vydarili, krásne nafúknuté a hneď aj ukladám do KK
mataliptak
No veru , že aj ja často pečiem slané a tento tvoj recept sa mi velmi páči aj s tou mandlou ... už aj ukladám a pri prvej príležitosti upečiem ... máš ich velmi pekné ani sa nečudujem ,že velmi rýchlo miznú z taniera :-)
valeri
pekné, niečo podobné ako moje Syrové keksíky
abdul
Páči sa. Vyskúšam.
Odpoveď na kontrolnú otázku : Muž. Len ho to niekedy nebaví. :-))
wero13
ďakujem..som veľmi rada, že sa Vám recept páči :-) prajem všetkým veľa príjemných posedení s rodinkou/priateľmi....
@abdul : vtipná odpoveď :-)
sracz
Veľmi sa mi to páči, mám však jedinú otázku! Je toto Tvoje syrové pečivo, šikovná a milá @wero13 - vhodné aj ku spišskej borovičke a bošáckej slivovici?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia