Rustikálne chlebové žemličky so sušenými rajčinami
Foto: tizian1cat
Vyše pol roka som nič nepiekla. Bolo to podmienené tým, že okrem histamínu mi začala škodiť aj pšeničná múka a bola som z toho Zobraziť celý popisVyše pol roka som nič nepiekla. Bolo to podmienené tým, že okrem histamínu mi začala škodiť aj pšeničná múka a bola som z toho všetkého dosť znechutená. Ale pekárska abstinencia nerobila dobre mojej duši, tak som znovu nakúpila múku, zamiesila cesto, vyhriala trúbu a napriek tomu, že ochutnať som nemohla, už len tá vôňa čerstvo upečeného chleba mi urobila fantastickú náladu. Niet nad chlebovú psychoterapiu..:-)))
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Zmiešame múky, vodu a kvasnice. Miesime elektrickým robotom na 1.stupni 4 minúty (alebo ručne).
-
2
Pridáme soľ a na 2.stupni miesime ešte 4 minúty, pred koncom pridáme nakrájané sušené rajčiny. Vláčne cesto prenesieme do vymastenej veľkej misy a prikryté necháme pol hodinu kysnúť.
-
3
Cesto párkrát vytiahneme a preložíme (stretch and fold), dáme nazad do misy a necháme kysnúť ďalšich 30 minút.
-
4
Takto pekne máme po cca hodine cesto vykysnuté.
-
5
Cesto dáme na múkou posypanú pracovnú plochu a dlaňami z neho " ucapkáme" štvorec cca 2-3 cm hrubý.
-
6
Rozhrojíme najprv napoly...
-
7
...potom každú polovicu ešte na 4 časti. Nepravideľnosť nie je chybou, naopak, je želaná...
-
8
Dáme na plech, zakryjeme utierkou a necháme kysnút cca 60 minút. Medzitým vyhrejeme rúru na 220st. Pečieme cca 20 minút, po 10 minútach plech otočíme.
-
9
Necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu