
Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a...

Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....

Dalmátska pečeň
Hladaľa som dobrý recept na pečeň, a našla som toto. Je to veľmi chutné.

Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Vyprážané dubáčie klobúčiky
Včera som si odložila z hríbov niekoľko krásnych klobúčikov, aby som ich dnes mohľa vyprážať obalené...

Jednoduché cestoviny
Keďže veľmi milujem cestovinky a nemám veľa času na prípravu, tak sa chcem s vami podeliť...

Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

Prsíčka s pórkovou omáčkou
Rada robím takéto rýchlovky. Recept som niekde čítala, ale ja som si ho upravila.

Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...

Ryžová paprika
Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...

Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...

Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))

Zeleninové medailóniky Župančatá
Tento receptík je zdravý, diétny, vhodný na redukciu hmotnosti, chutný a aj rýchly...

Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...

Zemiakový šalát s nakladanými hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.

Pečená hovädzina v hubovom kabátiku
Odblanenú a suchú sviečkovicu osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, worcestrom, trochou oleja a necháme...

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou....

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Marhuľovo-oriešková náplň
Tento rcp som získala v USA. Jedli sme ho na sviatok Thanksgiving a ja ho robím...

Šafránové linguine
Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...

Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...