
Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Harmónia burgery s panenkou
Mleté mäso dochutíme pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Dôkladne premiešame, rozdelíme...

Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Pečené zemiakové lodičky s brokolicou
Zemiakové lodičky plnené brokolicou. Vhodné ako samostatné bezmäsité jedlo alebo príloha k mäsu. Množstvo surovín...

Sójové guľky s hlivovou plnkou
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...

Gnocchi so špenátovou omáčkou
Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme na plátky pokrájaný cesnak.

Vretenový šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

Grilovaný hamburger so slaninkou a syrom
Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte...

Betón
Ryžu si uvaríme podľa návodu, prípadne ideálne je, keď ostane z dajakého predošlého obeda))). Cibuľu nakrájame na...

Krkovička marinovaná v škoricovej marináde
Podavana s kari zeleninovou ryzou, opekanymi zemiackami, zeleninovou salsou a bernskou omackou :)

Bedle s višňami
Očistené, umyté klobúky bedli namočíme na 1 hodinu do šťavy z višní, do ktorej sme pridali...

Nátierka z údeného lososa
Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

Hamburger s batatovými hranolkami
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky...

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou....

Vločková polévka se sušenými houbami
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme. Pak přidáme ovesné vločky a...

Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou
Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.